Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un ghid informativ în contextul COVID-19: Sfaturi utile pentru părinți și elevi

© Photo : Facebook / Olga CîrsteaOlga Cîrstea
Olga Cîrstea - Sputnik Moldova
Abonare
Ghidul pentru părinți "Cum poți susține copilul tău în contextul pandemiei COVID-19? " oferă răspunsuri clare pentru părinți la cele mai frecvente întrebări privind reluarea procesului educațional în cadrul instituțiilor de învățământ din țară.
Un ghid informativ în contextul COVID-19: Sfaturi utile pentru părinți și elevi

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în colaborare cu Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale, UNICEF Moldova, USAID Moldova și Organizația Copil, Comunitate, Familie (CCF) Moldova au elaborat un ghid pentru părinți denumit "Cum poți susține copilul tău în contextul pandemiei COVID-19?".

Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova, conferenţiarul universitar în cadrul Departamentul Pediatrie a Universității de Medicină Olga Cîrstea a precizat că acest ghid conține informații utile privind prevenirea infecției cu virusul COVID-19; acțiunile în cazul apariției simptomelor de boală la unul din membrii familiei; modelele de desfășurare a procesului educațional; reguli privind reluarea activității școlilor; rutina zilei - înainte și după lecții; siguranța online; starea psiho-emoțională a copilului în timpul și în afara școlii ș.a.

Elevi în măști de protecție la școală - Sputnik Moldova
Societate
COVID-19: Unsprezece instituții de învățământ din țară sunt în carantină
"Acest ghid este foarte util și important pentru părinți și copii. Informațiile sunt prezentate în diverse inforgrafice, scheme, imagini – pe înțelesul tuturor. Mai mult, pe lângă faptul că sunt informații cu privire la regulile de comportament în contextul pandemiei, mai sunt oferite și sfaturi utile întru dezvoltarea unei relații armonioase părinte-copil ș.a.", a precizat Olga Cîrstea.

Potrivit specialistului, ghidul pentru părinți "Cum poți susține copilul tău în contextul pandemiei COVID-19? " a fost aprobat de Ministerul Educației Culturii și Cercetării și Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale. Acesta este publicat pe site-ul Ministerului Eudcației și poate fi accesat de oricare doritor.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0