Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Infracțiune gravă cu produse petroliere și gaze: Iată ce a descoperit Poliția – Video

© Sputnikgaz benzină pompă
gaz benzină pompă  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ofițerii de investigații au sigilat pompele de alimentare cu combustibil ale unei întreprinderi pe care au surprins-o că-și vindea produsele ilegal. Prejudiciul adus statului urmează a fi estimat.

CHIȘINĂU, 2 sept – Sputnik. O întreprindere din orașul Anenii Noi desfășura activități ilegale de comercializare a produselor petroliere și gazelor lichefiate. Infracțiunea a fost documentată de ofițerii Direcției investigare infracțiuni economice a Inspectoratului național de investigații (INI) al Poliției (IGP).

Iată în ce consta ilegalitatea: cumpărătorii achitau un preț preferențial pentru un litru de combustibil, iar achitarea se efectua în numerar, pentru a nu se elibera bon fiscal sau alte acte de evidență contabilă.

Abia urmează să fie estimată valoarea totală a prejudiciului adus statului de către respectivul agent economic.

Serviciul fiscal de stat - Sputnik Moldova
Societate
Peste o sută de agenți economici obțineau venituri ilicite – iată ce a constatat Fiscul

Polițiștii au constatat că întreprinderea le vindea produse petroliere contra cost conducătorilor auto pentru alimentarea unităților de transport destinate transportului de pasageri.

Totodată, polițiștii au găsit în aparatul de casă al întreprinderii bani nedeclarați.

După verificarea de către ofițerii de investigații a pompelor de alimentare cu produse petroliere, s-a stabilit că acestea nu erau dotate cu dispozitive de alimentare utilate cu aparate de casă şi de control cu memorie fiscală conectate la distribuitor.

Pe instrumentele de măsurare nu erau inscripții de identificare, cum ar fi tipul, numărul de uzină, doza sau capacitatea, producătorul. Lipseau și marcajele metrologice - fapt ce contravine legislației privind comercializarea produselor petroliere.

Примэрия Кишинев Primaria Chisinau - Sputnik Moldova
Societate
Primarul Ion Ceban vrea să-i învețe minte pe unii agenți economici: Iată cine sunt aceștia

Polițiștii au sigilat pompele de alimentare cu combustibil ale întreprinderii. Cercetările pe acest caz continuă, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și pentru luarea unei decizii legale.

Până la această oră, pe faptul ilegalității a fost inițiată o cauză contravențională pentru „Comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere nemijlocit din autocisterne, din canistre sau din alt ambalaj, precum şi comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale în alte locuri decât staţiile de alimentare autorizate”. Poliția precizează că persoanele juridice care comit asemenea încălcări riscă o amendă în mărime de 30.000 de lei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0