Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peste o sută de agenți economici obțineau venituri ilicite – iată ce a constatat Fiscul

© Sputnik / Anatolii KiriakServiciul fiscal de stat
Serviciul fiscal de stat - Sputnik Moldova
Abonare
Numeroși agenți economici au fost penalizați drastic de Fisc. Respectivii aplicau un adaos comercial mult mai mare decât cel permis de legislație la comercializarea produselor de importanță socială sporită.   

CHIȘINĂU, 14 iul – Sputnik. Fiscul a constatat numeroase nereguli la comercializarea produselor alimentare și produse farmaceutice. Încălcările țin de aplicarea unui adaos comercial ce depășește mărimea stabilită de legislația în vigoare.

Economie - Sputnik Moldova
Ce produse alimentare s-au scumpit în iunie - cât de mult a crescut inflația

Serviciul Fiscal de Stat informează astăzi că a efectuat 1.556 de verificări la unitățile de comercializare a produselor alimentare și la farmacii sau depozite farmaceutice, în perioada 1 martie - 30 iunie.

În total, au fost stabilite 179 de cazuri de încălcare a prevederilor modului de formare a prețului prin depășirea adaosului comercial stabilit de legislație.

În cazul a 125 de agenți economici, controlul fiscal a fost definitivat. S-a stabilit că aceștia au obținut un venit ilicit de 183.326 de lei, prin depăşirea adaosului comercial admisibil.

Ca urmare, veniturile obținute ilicit au fost încasate la bugetul statului, iar cei care au încălcat legea vor mai plăti și amenzi în mărime de 100% din suma venitului ilicit constatat.

Serviciul Fiscal de Stat atenționează că va efectua săptămânal asemenea acțiuni de control la agenții economici din domeniile menționate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0