Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Autoizolarea este obligatorie, chiar dacă veniți din „zona verde”: Iată în ce situații

© AP Photo / Moises Castillo термосканер
 термосканер - Sputnik Moldova
Abonare
Cetățenii moldoveni și străini care sosesc în Moldova dintr-o „zonă verde”, dar tranzitează o „zona roșie”, cu risc sporit de contractare a COVID-19, sunt obligați să se autoizoleze la domiciliu timp de 14 zile.

CHIȘINĂU, 2 sept – Sputnik. Perioada de carantină de 14 zile este obligatorie pentru persoanele care vin în Republica Moldova dintr-o „zonă verde”, dar au tranzitat pe parcursul itinerarului o „zonă roșie”, adică o țară cu incidență sporită a cazurilor de COVID-19.

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Societate
COVID-19: La Chișinău va fi activată o nouă secție pentru pacienții în stare gravă

Restricția îi vizează atât pe cetățenii moldoveni, cât și pe cei străini care intră în țară. Excepție logică fac persoanele care sosesc cu o cursă de avion directă din „zona verde”.

Obligativitatea carantinei în respectiva situație a fost precizată astăzi, într-o conferință de presă de un reprezentant al Agenției Naționale de Sănătate Publică (ANSP), medicul epidemiolog Alexei Ceban.

Instituțiile responsabile de la Chișinău vor actualiza lista statelor din „zona roșie” la fiecare 14 zile, în zile de vineri, pentru ca lista să intre în vigoare în ziua de luni a săptămânii următoare.

Test la COVID-19  - Sputnik Moldova
Societate
Intervin schimbări în depistarea și tratamentul COVID-19 în Moldova – decizia medicilor

În „zona roșie” sunt incluse țările în care se constată o incidență a COVID-19 de peste 50 de cazuri la fiecare 100 de mii de locuitori. Din „zona verde” fac parte țările în care indicatorul este mai mic de 50 de cazuri la fiecare 100 de mii de locuitori, a explicat epidemiologul Alexei Ceban.

Reamintim că persoanele care intră în Republica Moldova revenind dintr-o „zonă verde” nu sunt obligate să se autoizoleze la domiciliu.

Pe lista statelor din „zona roșie” publicată la sfârșitul lunii august de Ministerul Sănătății au fost incluse 53 de țări.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0