Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Nu toate școlile sunt pregătite pentru noul an școlar: Ce spune Ministerul Sănătății

© Sputnik / Mihai CarausPregătirea școlilor pentru anul de învățămînt
Pregătirea școlilor pentru anul de învățămînt - Sputnik Moldova
Abonare
Nu toate raioanele sunt pregătite pentru a începe procesul de învățământ din data de 1 septembrie. Cel puțin trei raioane încă urmează să implementeze recomandările autorităților în contextul pandemiei de COVID-19. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății.

CHIȘINĂU, 31 aug - Sputnik. Majoritatea raioanelor sunt pregătite pentru redeschiderea școlilor și grădinițelor, având aviz pozitiv din partea Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. În același timp, probleme au fost identificate în raioanele Dubăsari, Călărași și Leova, unde instituții sunt încă la etapa de finalizare a realizării recomandărilor din partea specialiștilor.

Pregătirea școlilor pentru anul de învățămînt - Sputnik Moldova
Societate
Cât de pregătite sunt școlile și grădinițele din Capitală pentru noul an de studii
Despre aceasta a anunțat șeful ANSP, Nicolae Furtună, în cadrul ședinței Punctului Focal de astăzi. Discuțiile au avut loc în regim online. 

”Instituțiile de educație au primit recomandările pentru implementarea măsurilor de sănătate publică și este posibilă începerea procesului educațional, gradual, în funcție de nivelul de pregătire a instituțiilor. Specialiștii ANSP lucrează zilnic în teritoriu și oferă tot suportul autorităților publice locale pentru a întreprinde toate măsurile de protecție, conform Instrucțiunii aprobate de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică”, a precizat șeful ANSP, Nciolae Furtună. 

Ministrul Viorica Dumbrăveanu le-a solicitat responsabililor din sănătate să fie în permanentă comunicare și coordonare cu Ministerul Educației, fondatorii și directorii instituțiilor de educație, să ofere tot suportul, dar totodată, să monitorizeze implementarea recomandărilor eliberate de ANSP.

”Cunoaștem că ANSP lucrează la capacitate maximă și practic depune un efort dublu în această perioadă, atât privind gestionarea și supravegherea situației epidemiologice COVID-19, dar și evaluarea instituțiilor de educație din toată țara. Este vorba despre sănătatea copiilor noștri, iată de ce solicit ca toate recomandările specialiștilor din cadrul ANSP, să fie realizate și monitorizate cu strictețe, în fiecare instituție de educație”, a declarat ministrul.

Un alt subiect discutat în cadrul ședinței a fost implementarea noilor prevederi incluse în Protocolul Provizoriu COVID-19.

Учитель гимназии перед началом обязательного итогового сочинения по литературе - Sputnik Moldova
Societate
Școlile suprasolicitate nu vor putea asigura prezența fizică a elevilor la ore: Detalii
Secretarul de stat pe domeniul asistenței medicale primare, Marina Golovaci a declarat că direcția de profil oferă tot suportul medicilor de familie, pentru a face față numărului mare de pacienți, care crește de la o zi la alta. În prezent, 4500 de pacienți se află în tratament la domiciliu.

Viorica Dumbrăveanu a solicitat crearea unui grup de suport, din care să facă parte și specialiștii din cadrul Universității de Medicină ”Nicolae Testemițanu”, care va coordona implementarea noilor prevederi, atât pe domeniul spitalicesc, cât și în domeniul asistenței medicale primare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0