Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Școlile suprasolicitate nu vor putea asigura prezența fizică a elevilor la ore: Detalii

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaУчитель гимназии перед началом обязательного итогового сочинения по литературе
Учитель гимназии перед началом обязательного итогового сочинения по литературе - Sputnik Moldova
Abonare
Până la sfârșitul lunii august, managerii școlilor vor decide după ce model vor activa de la 1 septembrie. Viceprimarul Capitalei Angela Cutasevici a anunțat că decizia va fi luată în funcție de capacitatea instituției.

CHIȘINĂU, 17 aug - Sputnik. Viceprimarul Capitalei Angela Cutasevici a anunțat că, în perioada 19-21 august, va fi organizat un forum în cadrul căruia vor fi prezentate mai multe modele de organizare a procesului educațional în instituțiile de învățământ din Chișinău. Ea a venit cu explicații la acest subiect în cadrul ședinței operative a Primăriei.

Vera Flocea - Sputnik Moldova
Ce măsuri sunt întreprinse în școli pentru a preveni actele de violență împotriva copiilor

''Din cele 148 de instituții de învățământ primar și secundar, 30 depășesc capacitatea maximă de elevi și acoperirea de 100%. Astfel, nu va fi posibilă respectarea distanței sociale și va fi destul de dificilă organizarea procesului educațional. În 54 de instituții, capacitatea este acoperită în proporție de 70%, iar în 18 este sub 30 la sută. În acest context, instituțiile au de ales după ce model vor activa'', a declarat viceprimarul Angela Cutasevici. 

În aceste condiții, instituțiile suprasolicitate nu vor putea asigura prezența fizică de 100% a elevilor. 

''Noi am alocat 7 milioane de lei suplimentar pentru a asigura măsurile de combatere a COVID-19. E important ca banii să fie utilizați corect, au fost pregătite toate cele necesare. Cred că trebuie să facem publică informația ca cetățenii să cunoască tot ceea ce ține de redeschiderea instituțiilor, cât și de gestionarea banilor'', a menționat viceprimarul Capitalei Ilie Ceban.

În total, în instituțiile de învățământ din Chișinău sunt instruiți 90 798 de elevi. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0