Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pregătiri pentru noul an de studii: Cum alegem cele mai bune rechizite școlare

© Sputnik / Miroslav RotariSergiu Zestrea
Sergiu Zestrea - Sputnik Moldova
Abonare
Au mai rămas zile numărate până la începerea noului an de studii, iar părinții se grăbesc să își pregătească copiii pentru școală. La prima vedere, rechizitele care sunt pe piață par a fi de calitate, însă unele dintre ele ascund anumite riscuri.
Pregătiri pentru noul an de studii: Cum alegem cele mai bune rechizite școlare

Ghiozdane, cărți, caiete, penare cu stilouri, creioane și multe alte accesorii necesare trebuie procurate în preajma noului an școlar. Unele dintre acestea ascund anumite riscuri - pot conține substanțe toxice sau alergeni care influențează negativ sănătatea copiilor.

Valentin Crudu - Sputnik Moldova
Important: Regulile pe care trebuie să le respecte școlile de la 1 septembrie
Astfel, pentru siguranța copiilor, inspectorul principal din cadrul Direcției Asigurarea Intereselor Consumatorilor și Siguranță Ocupațională, Sergiu Zestrea, a oferit în studioul Sputnik Moldova câteva sfaturi utile de care trebuie să țină cont părinții atunci când își pregătesc odraslele pentru școală.

În primul rând, Sergiu Zestrea le recomandă să procure rechizite de la unitățile de vânzare autorizate pentru a desfășura o activitate în comerț. Mai mult, este important ca adulții să solicite bonul de casă pentru a confirma achiziția în caz de depistare a unor nereguli.

"Cele mai multe chimicale se găsesc în carioci, lipici și în plastilina cu arome sintetice. Acestea pot provoca dureri de cap, amețeli și dificultăți de concentrare. Cât despre caietele de calitate, ele pot fi recunoscute după consistența hârtiei. De asemenea, unele obiecte pot fi utilizate nelimitat, pe când altele trebuie să aibă indicat obligatoriu termenul de valabilitate", a subliniat el.

De asemenea, atunci când achiziționați ghiozdane pentru școală trebuie să țineți cont de câteva aspecte importante: optați pentru ghiozdane mai ușoare; analizați materialul din care este confecționat ghiozdanul (trebuie să fie rezistent și impermeabil); alegeți ghiozdane dotate cu benzi reflectorizante. Mai mult, în cazul procurării hainelor, ghiozdanelor sau vopselelor, consumatorii sunt în drept să solicite un aviz sanitar pentru ca părinții să afle dacă aceste produse sunt sigure.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0