Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Piersicile: Beneficii surprinzătoare pentru sănătate - de ce trebuie să le consumați

© Sputnik / Miroslav RotariVlad Sainciuc
Vlad Sainciuc - Sputnik Moldova
Abonare
Piersicile sunt gustoase, au o mulțime de vitamine și minerale care ajută la menținerea sănătății sistemului nervos, sunt o sursă de energie pentru organism, întăresc imunitatea și beneficiile nu se opresc aici. Iată de ce trebuie să consumați aceste fructe delicioase.
Piersicile: Beneficii surprinzătoare pentru sănătate: de ce trebuie să le consumați

Aromate, suculente și extrem de gustoase, piersicile aduc nenumărate beneficii pentru sănătate, fiind considerate "fructele longevităţii".

Diana Crudu - Sputnik Moldova
Diana Crudu: Cum putem promova produsele producătorilor moldoveni
Acestea reprezintă o sursă bogată de vitamine (C, B5, E, provitamina A) și minerale (iod, potasiu, zinc, magneziu, fier, seleniu) și are diverse proprietăți terapeutice.

Potrivit redactorului-șef al revistei "Tainele Sănătății", Vlad Sainciuc, piersicile proaspete sunt o sursă bună de hidratare pentru organism, în special, în perioada estivală, întrucât 100 g de piersici conțin aproximativ 87 grame de apă. Mai mult, piersicile sunt bine cunoscute pentru efectul uimitor pe care-l au asupra vederii, consumul acestora prevenind multe boli.

"Piersicile conțin o cantitate generoasă de beta-caroten, antioxidant esențial pentru menținerea sănătății ochilor. Acesta previne apariția cataractei și a degenerescenței maculare, boală care în timp duce la orbire", a relatat el.

Vlad Sainiuc a mai remarcat faptul că piersicile previn apariția obezității, protejează sistemul nervos, previn apariția cancerului, mențin colesterolul în limitele normale, ajută la digestie, normalizează tensiunea arterial și îmbunătățesc aspectul pielii - măştile de piersici fiind recomandate pentru catifelarea pielii.

În ce situații este contraindicat consumul de piersice aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0