Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Spectacole în aer liber pentru copii: Teatrul "Guguță" își așteaptă micii spectatori

© Sputnik / Карай АндрейGabriela Lungu
Gabriela Lungu - Sputnik Moldova
Abonare
Teatrul Municipal de Păpuși "Guguţă" și-a reluat activitatea într-o variantă nouă. Spectacolele au loc în aer liber, în curtea instituției. Despre prima experienţă de acest gen am aflat de la Gabriela Lungu, directoarea Teatrului.
Spectacole în aer liber pentru copii: Teatrul "Guguță" își așteaptă micii spectatori

După o tăcere de jumătate de an, actorii Teatrului "Guguţă" au revenit pe scenă. Spectacolele sunt jucate într-un spațiu deschis, amenajat, cu respectarea tuturor normelor de protecție antiepidemice. Desigur, cei mai fericiți sunt copiii și părinții acestora, care de mai bine de jumătate de an nu au avut parte de asemenea activități interesante.

"Când am organizat primul spectacol pe chipul celor mici se citea bucuria. Copiii alergau, puneau mâna pe păpuși, făceau poze. Într-adevăr, se observă că au fost foarte dornici să participe la asemenea evenimente. Părinții se apropiau și ne mulțumeau pentru faptul că am revenit în fața publicului", a declarat pentru Sputnik directoarea Teatrului Municipal de Păpuşi "Guguţă", Gabriela Lungu.

Cert este că nu toate spectacolele pot fi jucate în aer liber, iar în multe dintre acestea este nevoie de participarea a cel puțin trei persoane pe scenă. Totuși, actorii rămân optimiști pentru vremuri mai bune și chiar pregătesc o surpriză pentru vizitatorii teatrului.

"Nu avem atât de multe spectacole care pot fi jucate în aer liber, de aceea vom juca doar câteva. Mai mult, dacă se răcește afară nu știu cum vom organiza aceste întruniri. Chiar și așa ne-am propus să venim în curând cu o premieră teatrală și am pregătit două variante pentru desfășurarea spectacolului - cea de sală și cea de afară", a mărturisit Gabriela Lungu.

Aurelia Hâncu - Sputnik Moldova
Cultura pe timp de pandemie: Cât de mult a fost afectată în această perioadă

Micii spectatori sunt așteptați în fiecare zi de sâmbătă și duminică, cu începere de la ora 11:00, în curtea Teatrului "Guguţă". După spectacole fiecare copil primește în dar câte un cadou simbolic.

Amintim că din data de 1 august, conform deciziei Comisiei Naționale de Sănătate Publică, se permite organizarea evenimentelor și acțiunilor culturale în aer liber, desfășurate de către instituțiile teatral-concertistice și de cinema. Organizatorii vor limita accesul publicului astfel încât să nu fie mai mult de 50 de persoane și vor amenaja spațiul astfel încât să permită menținerea distanței fizice de un metru între persoane. Excepție de la această regulă fac doar membrii aceleași familii și/sau grupuri de până la trei persoane.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0