Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cultura pe timp de pandemie: Cât de mult a fost afectată în această perioadă

© Sputnik / Mihai CarausAurelia Hâncu
Aurelia Hâncu - Sputnik Moldova
Abonare
Pe lângă faptul că pandemia de coronavirus a influențat dramatic economia țării noastre, aceasta are un impact negativ și asupra vieții culturale. Activitatea teatrelor, cinematografelor și sălilor de concerte este sistată în prezent.
Aurelia Hâncu, despre cultură pe timp de pandemie

Într-un interviu pentru Sputnik Moldova, directorul Palatului de Cultură al Feroviarilor din Capitală și doctorul în studiul artelor Aurelia Hâncu a relatat despre activitatea instituției pe care o conduce.

De câteva luni, pe scena Palatului de Cultură al Feroviarilor nu se mai prezintă concerte și spectacole. Potrivit Aureliei Hâncu, toate planurile au fost date peste cap din cauza pandemiei și până în prezent oamenii de cultură așteaptă cu sufletul la gură ziua în care vor reveni în fața spectatorilor.

Totuși, Aurelia Hâncu spune că din această pandemie fiecare trebuie să însușească o lecție și să înțeleagă că această perioadă va schimba cursul vieții multor oameni.

"Pandemia este o încercare pentru toți. Sinceră să fiu, în primele două săptămâni m-am simțit bine. Am început să coc pâine, să cominic mai mult cu familia, însă după înțelegi că limitarea nu poate dura la nesfârșit. Cred că fiecare dintre noi și-a pus multe întrebări, iar acum suntem în căutarea răspunsurilor", a spus Aurelia Hâncu.

De menționat că în contextul înregistrării în continuare a unui număr mare de cazuri de infectare cu COVID-19, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a decis să prelungească starea de urgenţă în sănătate publică până în data de 31 august 2020, cu posibilitatea de prelungire a termenului dat în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice.

În această perioadă, activitatea teatrelor, cinematografelor, sălilor de concerte este interzisă.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0