Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Nicolae Usatâi, despre speranțele moldovenilor legate de Liga Europei: Dorim să câștigăm

© Sputnik / Mihai CarausNicolae Usati
Nicolae Usati - Sputnik Moldova
Abonare
Cluburile moldovenești de fotbal debutează în cupele europene. Care sunt șansele formațiilor moldovenești de a accede în etapele următoare am aflat de la președintele Clubului de Fotbal Petrocub Hâncești, Nicolae Usatâi.
Nicolae Usatâi, despre speranțele moldovenilor legate de Liga Europei: Dorim să câștigăm

În această săptămână, echipele moldovenești de fotbal precum Sfântul Gheorghe Suruceni, Dinamo-Auto Tiraspol vor debut în cupele europene. Pe lângă acestea și deținătoarea locului trei în Divizia Națională din 2019 - Petrocub Hâncești va participa pentru a treia oară în Liga Europei într-un meci contra lui FK TSC Backa Topola (Serbia).

Într-un interviu acordat în studioul Sputnik Moldova, președintele Clubului de Fotbal Petrocub Hâncești, Nicolae Usatâi, a remarcat că Petrocub a demonstrat de nenumărate ori abilitățile profesionale și faptul că este un lider național, iar așteptările unui eventual câștig la această competiție sunt destul de mari.

Ion Jardan - Sputnik Moldova
Petrocub – noua deținătoare a Cupei Moldovei: Impresiile echipei câștigătoare
"Ne mândrim cu faptul că avem ocazia să reprezentăm țara în cupele europene. Ne dorim foarte mult acest câștig și cred că șansele noastre sunt destul de mari. Cunoaștem puține detalii despre echipa adversară, dar știm că sunt debutanți, iar acest lucru este în favoarea noastră. Avem un mare avantaj că jucăm acasă, iar pentru echipa din Serbia va fi mai dificil să organizeze deplasarea pe timp de pandemie. Petrocub are caracter - totul este în mâinile noastre", a declarat pentru Sputnik Nicolae Usatâi.

Conform noului program competițional al cupelor europene, meciurile primului tur preliminar al Ligii Europei se vor juca într-o singură manșă, pe 27 august. Petrocub este la a treia participare în Liga Europei, după cele din 2018 și 2019, în timp ce Sfântul Gheorghe și Dinamo-Auto urmează să debuteze în competițiile europene.

De menționat este că echipele moldovenești participă în cupele europene începând cu anul 1993, la scurt timp după afilierea Federației Moldovenești de Fotbal la UEFA. Prima formație care a reprezentat țara noastră într-o competiție oficială a fost Zimbru Chișinău.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0