Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cumpărături online pe timp de pandemie: Riscurile la care se expun consumatorii

© Sputnik / Miroslav RotariNicolae Olărașu
Nicolae Olărașu - Sputnik Moldova
Abonare
În contextul răspândirii COVID-19, mulți agenți economici au început să-și vândă marfa online. Cum vă puteți asigura că produsele procurate corespund standardelor de calitate - aflați de la reprezentantul Agenției pentru Protecția Consumatorilor Nicolae Olărașu.
Cumpărături online pe timp de pandemie: Riscurile la care se expun consumatorii

Într-un interviu pentru Sputnik Moldova, reprezentantul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței Nicolae Olărașu a vorbit despre criteriile la care trebuie să atrageți atenția atunci când faceți cumpărături online, fie că este vorba de produse electrocasnice, articole vestimentare, accesorii sau produse procurate de la micii producători autohtoni.

Корзина с покупками в супермаркете - Sputnik Moldova
Pericolul nevăzut: Cum să dezinfectezi produsele cumpărate pentru a te feri de coronavirus
În primul rând, Nicolae Olărașu recomandă să achiziționați produse de la magazine online cunoscute sau cu care ați mai avut contacte comerciale înainte, sau despre care nu există comentarii negative ale altor clienți pe forumuri sau pe site-urile de evaluare a serviciilor. Există mai multe criterii de selectare a unui magazin online. Totuși, este important să fie indicată denumirea agentului economic, codul fiscal, codul TVA, telefonul de contact și adresa de e-mail.

De asemenea, în ultima perioadă, pentru a susține afacerile locale, oamenii procură diverse produse autohtone direct de la producător. În acest sens, Nicolae Olărașu spune că la instituția pe care o reprezintă au parvenit câteva plângeri din partea consumatorilor.

"Am avut mai multe sesizări. Cel mai des consumatorii se plâng pe calitatea sau cantitatea produselor achiziționate online. Este important ca atunci când le este livrată marfa să verifice integritatea acestuia, să observe condițiile de livrare și să se intereseze despre condițiile de păstrare și data fabricării", a remarcat el.

Reprezentantul APCSP îndeamnă consumatorii să sesizeze autoritățile privind toate practicile incorecte depistate și să apeleze la linia fierbinte 022-51-51-51 pentru a raporta anumite încălcări.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0