Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Cum vor arăta „Jocurile Militare 2020”

© Sputnik / Maksim Blinov / Accesați arhiva multimediaТанк команды армии России в финальной эстафете на соревнованиях по танковому биатлону Армейских международных Игр-2017 на подмосковном полигоне Алабино
Танк команды армии России в финальной эстафете на соревнованиях по танковому биатлону Армейских международных Игр-2017 на подмосковном полигоне Алабино - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Pe 23 august vor fi lansate Jocurile Militare Internaționale, care se vor desfășura simultan în Rusia și alte patru state, iar militarii din mai multe țări își vor demonstra măiestria.

Competițiile internaționale “Jocurile Militare 2020” vor demara pe 23 august, simultan cu deschiderea forumului tehnico-militar “Army-2020” și se vor încheia pe 5 septembrie. Toate aceste 13 zile vor presupune sute de etape ale competițiilor tehnico-militare în 13 tipuri de concursuri, pe teritoriul a cinci state: Rusia, Azerbaidjan, Armenia, Belarus și Uzbekistan. Profesionalismul și voința de a învinge își vor demonstra câteva mii din cei mai buni specialiști militari (peste 160 de echipe) din 30 de state. Șase concursuri internaționale se vor desfășura în Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Uzbekistan, restul – în Rusia.

Командно-штабные учения Центр-2019 в Дагестане - Sputnik Moldova
De ce Rusia efectuează manevre militare în cinci regiuni din Caucaz

Mai devreme, la eveniment au fost invitați participanți din 90 de state, inclusiv cele care fac parte din NATO. În premieră, la Jocurile Militare vor participa Arabia Saudită, Yemen și Palestina. Vor debuta în concursul chinologic internațional “Prietenul Fidel” o echipă de chinologi din Israel.

Din cauza restricțiilor legate de pandemia coronavirusului, nu toți doritorii au reușit să vină, iar Iran, India, Kazahstan, China, Mongolia și Sri Lanka au renunțat să desfășoare în 2020 pe teritoriul lor etapele Jocurilor Militare Internaționale. În pofida tuturor dificultăților ale organizării și logisticii, „ArMY-2020” promite să aducă mari emoții în competițiile echipajelor navelor, avioanelor, tancurilor și mașinilor blindate, unităților Forțelor Aeropurtate, trupelor de apărare antiaeriană și infanteriei navale, artileriștilor, scafandrilor, cercetașilor, lunetiștilor, geniștilor și altor maeștri ai militariei.

Majoritatea competițiilor, care includ 24 de tipuri de concursuri (inclusiv megapopularul “Biatlonul tancurilor”) se vor desfășura în Rusia. Pe teritoriul Armeniei va avea loc concursul măiestriei militare “Războinicul Păcii”. În Azerbaidjan sunt planificate competiții ale echipajelor navelor “Cupa Mării”. În Belarus vor fi organizate competiții ale trupelor cu destinație specială “Steaua Polară”, “Frontiera Lunetiștilor”. În Uzbekistan, în formatul concursului “Patrula rutieră”, se vor întâlni specialiștii inspecției auto militare din mai multe state.

Particularitățile competițiilor

În cadrul „ArMY-2020” sunt reuniți cei mai buni specialiști, învingători în cadrul unor concursuri de calificare la nivel local. Pentru a înțelege proporțiile evenimentului: în Rusia la competițiile de calificare au participat 440 mii de militari, de opt ori mai mult decât în anul 2019. În acest fel, cu mult până la demararea “ArMY” trupele (peste 50 la sută din Forțele Armate ale Rusiei) au obținut o experiență valoroasă care ar putea fi utilă în condițiile unei lupte reale.

Посетительница на Международном военно-техническом форуме Армия-2019 - Sputnik Moldova
Rusia
Prin ce este interesant forumul internațional Army-2020 din Rusia

În anul 2020 condițiile concursului “ArMY” au fost înăsprite, luând în considerație experiența acțiunilor militare din Siria și altor zone fiebinți ale planetei. În concursul unităților de apărare antiaeriană “Cerul Senin” a fost inclusă o etapă suplimentară - “Distrugerea aparatelor de zbor fără pilot”.

Competițiile piloților avioanelor militare în formatul “Aviadarts” au fost completate cu elementul “lupta aeriană manevrabilă la o altitudine medie în perechi”. Conform regulilor “ArMY-2020”, au fost modificate condițiile de desfășurate a exercițiilor “Ștafeta Militară” ale transmisioniștilor, fiind adăugată etapa “Activitatea cu echipamentul structurii IT”. În “Biatlonul Tancurilor” a fost majorat numărul țintelor și metodelor de atac (tragerea a devenit un indicator cheie). Toate aceste lucruri promit mai multă dinamicitate, focuri și emoții.

Cea mai spectaculoasă competiție în cadrul Jocurilor Militare Internaționale, pe bună dreptate, este considerată “Biatlonul Tancurilor”. Conform rezultatelor “ArMY-2019” în acest an selecționatele sunt împărțite în două diviziuni. În prima vor evolua echipele din Azerbaidjan, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, China, Rusia, Serbia și Uzbekistan. În cea de-a doua – tanchiștii din Abhazia, Vietnam, Qatar, Congo, Laos, Myanmar, Tadjikistan și Oseția de Sud. În ziua inaugurării „ArMY-2020”, pe 23 august la cursele “Biatlonul Tancurilor” vor participa selecționatele Azerbaidjanului, Belarusului, Serbiei și Chinei (tanchiștii ruși vor intra în luptă pe 25 august).

Organizatorii au întreprins mai multe măsuri de protejare a participanților și oaspeților de coronavirus. Pregătirile pentru concurs au loc exclusiv în aer liber, iar echipele sunt găzduite în afara localităților. Funcționează reguli medico-sanitare stricte de carantinare și testare. Șeful Direcției Generale de Instruire Militară a Forțelor Armate a Rusiei, Ivan Buvalțev, a declarat anterior că Jocurile Militare Internaționale nu sunt mai riscante decât Parada Victoriei de la Moscova din 24 iunie.

Proporțiile geografice

Echipa rusească a inspectorilor auto se pregătește activ pe poligonul din Uzbekistan de concursul internațional “Patrula Rutieră”. În republică au sosit, de asemenea, echipe la probele medico-militare combinate din Belarus, Vietnam, Palestina, Rusia, Tadjikistan, care vor participa la “Ștafeta Medico-Militară”.

Militarii din Uzbekistan au demarat pregătirile cailor pe poligonul Kara-Haaj în Republica Tîva, pentru participarea la concursul “Maratonul ecvestru”. În Kabardino-Balkaria, la centrul de pregătire și supraviețuire montană “Terskol”, specialiștii unităților de munte ale armatei uzbece se pregătesc de concursul “Inelul Elbrus”, principalii lor rivali fiind colegii ruși.

Многофункциональный истребитель пятого поколения Су-57 на воздушном параде Победы в Москве - Sputnik Moldova
De ce SUA sunt îngrijorate de ”îmbunătățirea” avionului de luptă rusesc Su-57

Specialiștii uzbeci se antrenează și în regiunea Iaroslav pentru competiția echipajelor cercetașilor protecției chimice “Mediu sigur”. În zona “avariei tehnogene” vor acționa echipe din 20 țări.

În Sudul Rusiei, în orașul Eisk, participanții la concursul „Cerul Senin” din Belarus, Vietnam, Cambodgia, Pakistan, Rusia, Uzbekistan, Laos se pregătesc de tragerile din sistemele portabile de rachete antiaeriene „Igla-S”, de manevrarea transportatorului blindat BTR-82A și tragerile din noile automate AK-12.

În Belarus echipele se pregătesc de concursul “Procedeul sigur”, etapele căruia vor avea loc în premieră în baza Academiei Militare a Republicii Belarus și pe poligonul Urucie a celei de-a 120 brigăzi mecanizate de gardă. Ceremonia festivă de inaugurare a concursului transmisioniștilor va avea loc pe teritoriul complexului memorial “Cetatea Best – Erou”.

Mai devreme, ministrul Apărării al republicii, Viktor Hrenin, a apreciat înalt nivelul de pregătire și a oferit niște sfaturi participanților belaruși la “ArMY-2020”.

Зенитные ракетные системы (ЗРС) С-400 Триумф  - Sputnik Moldova
Marea Neagră și Baltică în vizor: “Prometei” distruge ținte aflate la 550 de kilometri

La baza navală militară „Puta” din Azerbaidjan, arbitrilor concursului internațional “Cupa Mării” le-au fost înmânate certificate de arbitrare. Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Rusiei în Azerbaidjan, Mihail Bocearnikov, a vizitat echipajele navelor de artilerie “Mahacikala” ale flotilei Caspice, care va concura cu echipajul navei azere de patrulare “G-122”.

Câteva nuanțe geografice vor permite să înțelegem proporțiile Jocurilor Militare, care promit multe noi recorduri și impresii vii.

Reamintesc, „ArMY-2019” a bătut un record la numărul participanților și numărul concursurilor – cinci mii de militari din 39 de state au participat la 32 de competiții. Totodată, anul trecut India, Mongolia și Uzbekistan au găzduit în premieră niște etape separate ale jocurilor. În cei cinci ani de desfășurare, la Jocurile Internaționale Militare au participat peste 20 de mii de reprezentanți a zeci de armate, iar acest lucru a contribuit semnificativ la consolidarea relațiilor de încredere la nivel internațional.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0