Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

De ce Rusia efectuează manevre militare în cinci regiuni din Caucaz

© Sputnik / Сергей Пивоваров / Accesați arhiva multimediaКомандно-штабные учения "Центр-2019" в Дагестане
Командно-штабные учения Центр-2019 в Дагестане - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Exercițiile tactice ale batalioanelor se desfășoară concomitent cu implicarea a peste 5 mii de militari și a aproximativ 800 de unități de echipamente și tehnică militară, scrie observatorul militar Alexandr Hrolenko.

Exercițiile tactice ale batalionului armatei a 58-a din Dagestan, Osetia de Nord, Cecenia, precum și bazele militare rusești din Abhazia și Osetia de Sud permit trupelor să se pregătească mai bine pentru  exercițiile strategice ”Kavkaz-2020” și să pregătească forțele și mijloacele districtului militar sudic ca să fie mereu gata de a interveni instantaneu și eficient în cazul unor amenințări militare externe.

Pe teritoriul a cinci regiuni din Caucazul de Nord și de Sud, se desfășoară simultan exerciții tactice ale batalioanelor, cu implicarea a peste 5 mii de militari și a aproximativ 800 de unități de echipamente și tehnică militară.

La manevre participă trupele cu puști motorizate, tanchiști, artileriști, precum și subdiviziuni de recunoaștere, apărarea anti-aeriană, trupele inginerești și altele. Sunt utilizate vehicule de luptă pentru infanterie T-72B3, T-90 și BMP-3.

Batalioanele de artilerie și bateriile sistemelor de rachetă cu lansare multiplă ”Tornado” și ”Grad”, armele autopropulsate ”Msta-S”, ”Gvozdika”, ”Akația”. Sprijinul de foc și transportarea operativă a personalului grupurilor de desant tactice aeriene sunt asigurate de aeronave și elicoptere ale Forțelor Aeriene și de Apărare Anti-aeriană.

Комплекс разминирования УРАН-6 - Sputnik Moldova
Rusia înregistrează progrese în producția de roboți pentru armată

Pe 28 iulie, zborurile de antrenament în stratosferă au fost efectuate de echipajele avioanelor de luptă Su-27SM3 și Su-30M2 din districtul militar sud, care își au sediul în Crimeea și pe teritoriul Krasnodarului. Piloții au exersat căutarea și detectarea aeronavelor unui potențial inamic, desfășurarea luptei aeriene la altitudini de 12-15 kilometri.

În același timp, peste 20 de nave de război ale Flotei Mării Negre desfășoară exerciții planificate de luptă pe mare, distrugere a țintelor maritime și de coastă, antiaeriene și de apărare anti-sabotaj.

A fost pus în mișcare întregul organism de luptă al Districtului Militar de Sud, unde peste 20 de batalioane tactice și peste 10 exerciții speciale sunt planificate în perioada de antrenament din timpul verii.

Comandantul Districtului Militar de Sud, Alexandr Dvornikov, a declarat mai devreme: „Exercițiile tactice ale batalioanelor, precum și o serie de exerciții speciale reprezintă baza pregătirii pentru exercițiul strategic al personalului de comandă ”Kavkaz-2020”.

Marele Caucaz

Pe 28 iulie, o unitate de puști motorizate a armatei a 58-a combinate din Districtul Militar Sud a fost alertată. Subdiviziuni ale diferitelor tipuri de trupe din cele două grupuri tactice ale batalionului ale unității au primit arme, muniții și, folosind echipament militar standard, au avansat în zonele de concentrare. Pe poligonul montan Dalniy, militarii vor trebui să efectueze antrenamente de luptă pentru realizarea sarcinilor propuse, folosind întreaga gamă de tehnici și arme tactice. Grupurile tactice ale batalionului practică acțiuni unul împotriva celuilalt sub acoperirea aviației armatei.

Истребитель F-35 - Sputnik Moldova
Modernizarea F-35 ca urmare a unei reputații îndoielnice

Peste 500 de artileriști ai bazei militare ruse a Districtului Militar Sudic din Abhazia participă la antrenamentele de pe poligoanele din munți. Au fost utilizate sisteme de rachetă cu lansare multiplă ”Grad”, obuzele autopropulsate ”Akația” și obuzierele D-30, sistemele de rachete antitanc și alte arme de artilerie ale unității. În cadrul bateriilor și batalioanelor, artileriștii vor trebui să efectueze trageri directe și semi-directe din poziții de tragere închise, cu diverse tipuri de muniții, asupra țintelor individuale și de grup - în total peste 200 de misiuni de tragere din diferite direcții.

La începutul lunii iulie, pe teritoriul poligoanelor Nagvalou și Țabal, în munți și pe coasta Mării Negre din Abhazia, au fost organizate exerciții comune ale armatei abhaziene și a unităților celei de-a VII-a baze militare ruse, cu participarea a peste 3 mii de militari, 300 de unități militare și echipamente speciale. Gruparea militară comună din cele două țări învață constant cum să interacționeze eficient pe câmpul de luptă folosind o gamă largă de arme și tactici.

Международный военно-технический форум Армия-2019. День третий - Sputnik Moldova
Arma rusească: „Laleaua” termonucleară - cel mai puternic mortier din lume
Grupurile tactice ale batalioanelor de puști motorizate, tancuri și subunități de artilerie ale bazei militare ruse din Osetia de Sud au mers într-un mod combinat spre poligoanele de antrenament, unde vor efectua activități de antrenament cu tragere folosind divizii și baterii de sisteme de rachetă cu lansare multiplă și tunuri, arme cu autopropulsie "Msta-S","Gvozdika, "Akația". Episoade separate ale exercițiilor vor demonstra ce-l așteaptă exact pe agresor pe teritoriul aliaților Rusiei. Permiteți-mi să vă reamintesc că grupurile tactice ale batalionului armatei a 58-a au început operațiunea de a forța Georgia la pace în august 2008.

Coincidență

Manevrele militare comune turco-azere încep pe 29 iulie pe fondul agravării situației de la granița Azerbaidjanului și Armeniei. Exercițiile tactice și tactice de zbor cu trageri de luptă vor avea loc în etape în Baku, Nahcivan, Ganja, Kurdamir, Ievlah și se vor încheia pe 10 august. În același timp, Baku subliniază natura planificată a manevrelor, care se realizează pe baza unui acord bilateral, servesc la coordonarea și schimbul de experiență avansată a forțelor armate ale celor două țări și contribuie la consolidarea păcii și securității regionale.

Desigur, nu există intrigă sau potențial de conflict în coincidența activităților de pregătire militară din diferite țări din Caucazul de Nord și de Sud.

Manevrele trupelor ruse se desfășoară întotdeauna în strictă conformitate cu planul aprobat, chiar dacă este vorba de un control inopinat care implică 150 de mii de militari, 26 de mii de arme și echipamente, 400 de aeronave și peste 100 de nave și corăbii ale Marinei din districtele militare din sudul și vestul țării. Permiteți-mi să vă reamintesc că acest eveniment a avut loc în perioada 17-21 iulie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0