Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un angajat al Primăriei Chișinău a fost testat pozitiv la COVID-19: Despre cine este vorba

© Sputnik / Anatolii KiriakПримэрия Кишинева
Примэрия Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Secretarul general interimar al Consiliului municipal Chișinău, Adrian Talmaci, a fost testat pozitiv la COVID-19. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței serviciilor primăriei Chișinău.

CHIȘINĂU, 17 aug - Sputnik. Viceprimarul Capitalei Ilie Ceban a anunțat că secretarul general interimar al Consiliului municipal Chișinău, Adrian Talmaci, a fost testat pozitiv la coronavirus, deși nu prezintă simptome de COVID-19.

Охранник проверяет пассажиров на вокзале в Милане после этапного завершения карантина в Италии - Sputnik Moldova
Important: Italia impune de astăzi noi restricții din cauza pandemiei COVID-19

Ceban spune că este vorba despre o formă ușoară a bolii, iar Adrian Talmaci este izolat la domiciliu.

Totodată, 26 de persoane care au intrat în contact cu Talmaci vor fi testate la COVID-19, însă printre acestea nu se regăsește niciun angajat al Cabinetului primarului general Ion Ceban. În același timp, Boris Gîlcă, șeful adjunct al Direcției Sănătate a municipiului Chișinău a prezentat ultimele date statistice care vizează pandemia. Potrivit informațiilor, în ultimele 4 săptămâni se atestă o creștere constantă a numărului de infectări în Capitală.

”În spitalele existente au fost completate numărul de paturi cu 50 și astăzi avem 930 de paturi, dintre care 207 pentru copii. La ziua de ieri, erau internați 713 pacienți, inclusiv în stare gravă 42 și vom avea o ședință pentru a identifica soluții pentru că a crescut numărul pacienților care au nevoie de internare. În total, avem 10 652 de pacienți la supraveghere”, a declarat Boris Gîlcă.

Bilanțul infestărilor cu noul coronavirus a ajuns în țara noastră la 30 183 de cazuri. Au fost tratate de COVID-19 până acum 21 220 de persoane. Numărul total al deceselor din cauza COVID-19 a ajuns la 896.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0