Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Important: Italia impune de astăzi noi restricții din cauza pandemiei COVID-19

© AP Photo / Luca BrunoОхранник проверяет пассажиров на вокзале в Милане после этапного завершения карантина в Италии
Охранник проверяет пассажиров на вокзале в Милане после этапного завершения карантина в Италии - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile sanitare sunt îngrijorate numărul mare de infectați, dar și de apariția mai multor cazuri de persoane tinere internate la ATI.

BUCUREȘTI, 17 aug – Sputnik, Evan Răutu. Din cauza creșterilor semnificative a numărului de persoane infectate cu COVID 19, Guvernul de la Roma a anunțat noi restricții. Acestea vor fi impuse până pe 7 septembrie.

L'Altare della Patria a Roma - Sputnik Moldova
Societate
Noi restricții privind călătoriile în Italia: Avertizarea ambasadei - detalii

În acest sens, a fost emisă o Ordonanță, semnată de ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza.

Principalele măsuri din Ordonanță sunt:

- închiderea discotecilor, începând de azi, 17 august, și ”nu sunt permise excepții prin ordonanțe regionale”.

- masca de protecție devine obligatorie și în aer liber, între orele 18.00 și 06., în condițiile în care NU se poate respecta distanţa între persoane.

Agențiile de presă arată că măsura este generată de creșterea numărului persoanelor infectate, Italia revenind la valorile din luna mai, adică 479 într-o singură zi.

De asemenea, autorităţile sanitare sunt îngrijorate de apariția mai multor cazuri de persoane tinere (și chiar de copii) internate la ATI – exemple sunt cinci tineri de 20 de ani din Regiunea Puglia şi o fetiţă de 5 ani din Padova.

Evident, fiind plin sezon turistic, noile restricții vor provoca prejudicii domeniului localurilor de noapte și discotecilor, ceea ce a generat nemulțumirea antreprenorilor în cauză, care estimează pierderile de aproape 4 miliarde de euro, conform presei peninsulare.

”Daunele preconizate de la închiderea discotecilor sunt mari, dar nu văd alternativa - este nevoie de mai multă atenție pentru a nu reveni la datele din martie”, a declarat ministrul Dezvoltării Economice, Stefano Patuanelli, transmite agenția ANSA

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0