Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministerul Sănătății a explicat în ce condiții vor fi redeschise grădinițele private

© Pixabay / RitaEДетский сад
Детский сад - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții Ministerului Sănătății au explicat de ce s-au redeschis grădinițele private și în ce condiții vor activa acestea. Șeful ANSP a menționat că doar după un control riguros instituțiile vor putea activa.

CHIȘINĂU, 17 aug - Sputnik. Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a fost întrebată de către jurnaliști ce a stat la baza redeschiderii grădinițelor private.

Детский сад - Sputnik Moldova
Societate
De azi se redeschid grădinițele private: Iată în ce condiții vor activa

”Ministerul Educației a elaborat și consultat cu specialiștii din domeniul sănătății instrucțiunile cu privire la reluarea activității instituțiilor preșcolare, inclusiv a celor școlare. Procesul de coordonare și redeschidere a instituțiilor private nu putea fi realizat ad hoc, căci de mai mult timp se coordonează condițiile. Rigorile au fost determinate, iar deciziile finale vor fi primite de către fondatori în coordonare cu Ministerul Educației”, a declarat ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Șeful ANSP, Nicolae Furtună, susține că orice relansare este un test, iar activitatea grădinițelor private va fi monitorizată minuțios pentru a fi identificate problemele și soluțiile care pot apărea la redeschiderea acestor instituții, inclusiv de stat.

”Redeschiderea documentată, legală în baza deciziei Comisiei Naționale de Sănătate Publică nu înseamnă redeschiderea grădinițelor azi și acum, ci asta înseamnă că pentru redeschidere administratorii vor trebui să aibă o inspecție efectuată de specialiștii ANSA și cei de la ANSP pentru a primi verdictul final”, a precizat șeful ANSP, Nicolae Furtună. 

În Capitală sunt 16 grădinițe private.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0