Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De azi se redeschid grădinițele private: Iată în ce condiții vor activa

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
De astăzi se redeschid toate grădinițele private. Deși instituțiile din Capitală își vor coordona activitatea cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică și ANSA în perioada pandemiei, ele vor fi monitorizate și de către Direcția Educație Chișinău.

CHIȘINĂU, 17aug - Sputnik. Începând cu ziua de azi, grădinițele private din Chișinău se redeschid. În acest context, viceprimarul Capitalei Ilie Ceban a îndemnat atât responsabilii din instituții, cât și părinții micuților, să fie atenți și să respecte cu strictețe măsurile de protecție împotriva COVID-19. Astfel, până în data de 20 august toate grădinițele trebuie să facă public programul și modelul după care vor activa.

Läkaren sätter plåstret på såren på en pojkes knä - Sputnik Moldova
Societate
Când se încheie examinarea medicală a copiilor pentru admiterea la grădinițe și școli  

''În scopul pregătirii pentru reluarea procesului educațional în cadrul instituțiilor de educație timpurie publice, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport în comun cu Direcția Generală Asistență Socială și Sănătate vor organiza, în perioada 17-20 august, instruirea online a asistenților medicali din grădinițele de stat din municipiul Chișinău, privind măsurile de prevenire a infecției, în scopul protecției și siguranței copiilor'', a menționat Ilie Ceban. 

Totodată, redeschiderea grădinițelor private va fi coordonată cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, pentru a exista certitudinea că acestea sunt pregătite pentru activitate în perioada pandemiei. Totuși, activitatea instituțiilor va fi monitorizată și de către municipalitate. Mai mult, în funcție de evoluția și tendința situației epidemiologice, măsurile restrictive vor fi revizuite.

''Au fost întreprinse mai multe acțiuni pentru pregătirea grădinițelor. Acestea vor activa șapte ore, iar în acest interval de timp, copii vor avea patru mese. Mai urmează să fie prezentat graficul de venire și plecare a copiilor'', declarat viceprimarul Angela Cutasevici. 

Decizia de a fi redeschise grădinițele private a fost luată de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică într-o ședință de sâmbătă, 15 august.

Bilanțul infestărilor cu noul coronavirus a ajuns în țara noastră la 30 183 de cazuri. Au fost tratate de COVID-19 până acum 21 220 de persoane. Numărul total al deceselor din cauza COVID-19 a ajuns la 896.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

 

 

Fluxul de știri
0