Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi restricții privind călătoriile în Italia: Avertizarea ambasadei - detalii

© Fotolia / fabiomaxL'Altare della Patria a Roma
L'Altare della Patria a Roma - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ambasada Republicii Moldova la Roma oferă informații actualizatea cu privire la condițiile de intrare pe teritoriul Italiei.

CHIȘINĂU, 9 aug – Sputnik. Accesul cetățenilor moldoveni pe teritoriul Italiei rămâne în continuare interzis. Mai mult, statul italia a prelungit perioada care impune măsuri de contracarare a pandemiei.

Vama Sculeni - Sputnik Moldova
Societate
Acces interzis pentru moldoveni în România: Mulți au făcut cale întoarsă de la hotar

Astfel, începând cu data de 10 august și până la data de 7 septembrie rămân în vigoare reglementările prin care se interzice intrarea în Italia, a persoanelor care în ultimele 14 zile s-au aflat sau au tranzitat următoarele țări: Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazilia, Bosnia și Herțegovina, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană, Muntenegru și Serbia.

Excepție fac transportatorii de mărfuri, chiar dacă în ultimile 14 zile au vizitat țările menționate.

Celelalte categorii de persoane exceptate de la restricții de călătorie în Republica Italiană, chiar dacă în ultimile 14 zile au vizitat țările menționate mai sus, sunt:

  • cetățenii statelor Uniunii Europene, statelor Acordului Schengen, Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Andorrei, Principatului Monaco, Republicii San Marino și Statului Vatican, care au reședință/domiciliu în Italia. Aceștia pot intra în Italia, prin completarea unei declarații și cu respectarea obligatorie a carantinei de 14 zile;
  • membrii familiilor cetățenilor statelor UE, statele părți la Acordul Schengen, Regatul Unit, Andorra, Monaco, San Marino sau Vatican, care au reședința în Italia (soți, concubini, parteneri de concubinaj, copii dependenți sub vârsta de 21 de ani, ascendenți dependenți), la fel cu completarea unei declarații respectarea obligatorie a carantinei de 14 zile;
  • echipajelor și personalului mijloacelor de transport;
  • funcționarii și agenții, oricum ar fi numiți, ai Uniunii Europene sau ai organizațiilor internaționale, agenților diplomatici, personalului administrativ și tehnic al misiunilor diplomatice, funcționarii și angajații consulari, personal militar, italian și străin, în exercitarea funcțiilor lor.

Ambasada Republicii Moldova în Italia va continua monitorizarea sistematică a condițiilor de călătorie și va informa opinia publică prin intermediul website-ului oficial https://italia.mfa.gov.md și paginii misiunii pe Facebook.

Anterior, șeful statului s-a adresat lui Sergio Mattarella cu rugămintea de a le permite moldovenilor să intre în Italia, cu condiția că vor prezenta rezultatele testelor efectuate la coronavirus sau, în caz de necesitate, să facă un test repetat după ce ajung în Italia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0