Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mobilizare generală - decizia agricultorilor după discuțiile de la Ministerul Finanțelor

© Sputnik / Mihai CarausAgricultorii protestează la intrarea în Chișinău cu tehnica agricolă
Agricultorii protestează la intrarea în Chișinău cu tehnica agricolă - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții Ministerului Finațelor au avut o întrevedere cu agricultorii care protestează de câteva zile. Fermierii au rămas dezamăgiți de discuțiile purtate și declară că vor continua protestul.

CHIȘINĂU, 17 aug - Sputnik. Agricultorii au ieșit total dezamăgiți de la consultările cu reprezentanți Ministerului Finanțelor. Aceștia spun că cei de la Guvern trag de timp, întrucât sunt conștienți că pe fermieri îi presează timpul și trebuie să se întoarcă în câmp. Agricultorii au declarat însă că nu vor pleca acasă și vor continua să protesteze. Mai mult decât atât, vor trimite mai multe scrisori la unele ambasade. 

”Noi am plecat profund dezamăgiți de la discuții. Cei de la Guvern trag de timp. Știu că ne presează timpul și trebuie să ne ducem să muncim în câmp. Ei tărăgănează timpul. Eu consider că noi nu am cerut atât de mult”, a declarat agricultorul din Căușeni Sergiu Stefanco.

Agricultorii au chemat la protest fermierii din toată țara, precum și primarii din localități și au precizat că nu vor pleca fără să obțină un răspuns favorabil din partea autorităților. 

Radu Mudreac - Sputnik Moldova
Parlamentul va lua o decizie importantă pentru fermieri: Despre ce este vorba

Amintim că fermierii au avut o rundă de negocieri de aproape trei ore cu premierul Ion Chicu. Reprezentanții agricultorilor protestatari au reușit să obțină mai multe promisiuni din partea autorităților. Totuși, după cum a menționat și anterior șeful Guvernului, nu toate revendicările fermierilor pot fi satisfăcute.

Este vorba în primul rând de subvenția de 3000 de lei pentru fiecare hectar afectat, cerută de aceștia. Propunerea lui Chicu a fost o compensație de 1500 de lei. 

Astăzi reprezentanții agricultorilor au avut o întrunire cu grupul de lucru de la Ministerul Finanțelor unde au fost discutate procedurile de deblocare a TVA și impozitele fiscale, ia marți vor fi discutate și alte probleme rămase deschise. După discuțiile de astăzi, fermierii au rămas total dezamăgiți și își continuă protestul. Aceștia au urcat în tractoare și au claxonat minute în șir. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0