Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

ANTA: Precizări în cazul moldovenilor care s-au pornit în Italia și au făcut cale întoarsă

© AFP 2024 / DANIEL MIHAILESCUГраница Молдовы и Румынии
Граница Молдовы и Румынии - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția Națională Transport Auto s-a autosesizat în cazul unor persoane originare din Moldova care s-au pornit în Italia cu un autocar înregistrat în România.

CHIȘINĂU, 17 aug - Sputnik. Agenția Națională Transport Auto s-a autosesizat în cazul uni grup de moldoveni care s-a pornit spre Italia cu un autocar înregistrat în România și a făcut cale întoarsă.

Охранник проверяет пассажиров на вокзале в Милане после этапного завершения карантина в Италии - Sputnik Moldova
Important: Italia impune de astăzi noi restricții din cauza pandemiei COVID-19

La punctul de traversare a frontierei Leușeni autocarului nu i s-a permis trecerea și din acest motiv conducătorul auto a schimbat itinerarul, efectuând cursa inclusiv pe teritoriul Ucrainei. Ajuns la frontiera cu Ungaria a fost oprit și întors din drum.

Astfel, în data de 17 august, inspectorii Agenției, în comun cu reprezentanții Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, au inițiat controlul mijlocului de transport pentru a verifica actele permisive obligatorii și actele celor care s-au angajat să inițieze această cursă. 

„Ca urmare a verificării unității de transport în punctul de trecere a frontierei de stat Criva, inspectorii Agenției au constatat că echipajul antrenat în operațiunea de transport rutier de persoane prin servicii ocazionale în trafic internațional, operată cu încălcarea prevederilor Acordului INTERBUS, nu dispunea de actele permisive obligatorii la bordul autocarului. Prin urmare, conducătorul auto a fost sancționat în baza art. 197 alin. (2) al Codului Contravențional pentru efectuarea transportului ilicit de persoane în trafic internațional, fiind aplicată amendă în mărime de 200 u.c., cu suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului rutier pe un termen de 6 luni, prin reținerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare și a certificatului de înmatriculare”, este precizat într-un comunicat de presă al Agenția Națională Transport Auto. 

Totodată, Agenția a citat legal operatorul de transport rutier care a organizat această cursă, pentru a fi sancționat în calitate de persoană juridică în baza aceluiași articol.

De asemenea, Agenția va sesiza Ministerul Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor din România în vederea întreprinderii măsurilor de rigoare față de operatorul de transport pentru care a fost eliberat carnetul INTERBUS și care a admis îmbarcarea cetățenilor Republicii Moldova contrar legislației internaționale în domeniul transportului rutier de persoane.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0