Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pază, protecție și autoapărare: De ce aceste servicii devin tot mai solicitate în Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariGheorghe Grozavu
Gheorghe Grozavu - Sputnik Moldova
Abonare
Tot mai mulți moldoveni apelează la serviciile de pază și protecție personală din motiv că nu se simt în siguranță. Despre acest lucru a relatat instructorul, cascadorul și profesorul universitar, Gheorghe Grozavu.
Pază, protecție și autoapărare: De ce aceste servicii devin tot mai solicitate în Moldova

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal" specialistul în pază și protecție Gheorghe Grozavu a menționat că tot mai multă lume din țara noastră se simte în nesiguranță. Unul dintre motive este starea psihologică sau frica. Nedreptățile sau ilegalitățile care sunt trecute deseori cu vederea în societate pot amplifica această stare.

Potrivit lui, gradul înalt de criminalitate, abuzurile, agresiunile fizice - sunt factorii care induc spaimă în masă. Prezența unor agenții specializate în pază și protecție este uneori un ajutor psihologic și ajută la intervenții rapide, pentru a înlătura anumite ilegalități, cazuri de tâlhărie ș.a.

Ghenadie Gumenco - Sputnik Moldova
Cascadorii de film – profesie, hobby sau oameni cu însușiri speciale?
Mai mult, Gheorghe Grozavu spune că, din observațiile sale, tot mai mulți moldoveni apelează și la diverse cursuri de autoapărare pentru a depăși anumite moment de nesiguranță.

"Există o sumedenie de cursuri și programe, de la câteva luni până la câțiva ani, pentru orice persoană care vrea să însușească o tehnică de autoapărare, elemente de arte marțiale și concentrare psihică. Pregătirea fizică și cea morală inevitabil se intersectează. Sunt două elemente de bază pentru a fi pregătit de un eventual atac", susține Grozavu. 

Profesorul este de părerea că cetățenii care au frica de a fi atacați sau agresați au nevoie de o pregătire fizică, dar și psihologică, pentru a putea face față oricărei situații.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0