Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cascadorii de film – profesie, hobby sau oameni cu însușiri speciale?

© Sputnik / Rodion ProcaGhenadie Gumenco
Ghenadie Gumenco - Sputnik Moldova
Abonare
Meseria de cascador este o ocupație mai puțin obișnuită - atractivă pentru public, dar complicată pentru cei care o profesează. Mai multe curiozități despre această tentantă, enigmatică și periculoasă meserie puteți afla prin prisma unui profesionist adevărat, care de mulți ani face cascadorie și actorie cinematografică.
Cascadorii de film – profesie, hobby sau oameni cu însușiri speciale?

Vorbim despre primul și unul dintre cei mai profesioniști actori-cascadori din Moldova, Ghenadie Gumenco, cel care și-a consacrat 24 de ani din viață profesiei de cascador.

Cu toate că a avut o carieră de succes în Brigada de poliție cu destinație specială "Fulger", nu s-a mulțumit cu atât și a început să facă trucuri și cascadorie din anul 1995, în paralel cu activitatea sa de bază. Tot atunci a fost descoperit și invitat în mai multe producții de regizorii Igor Talpă și Igor Guzun.

"Experiența pe care am dobândit-o mi-a oferit forțe și mult curaj pe care le-am folosit în primele proiecte", a dezvăluit cascadorul.

Gheorghe Grozavu - Sputnik Moldova
Cine este moldoveanul care joacă în filmele americane

Ghenadie Gumenco și-a făcut debutul în calitate de cascador în anul 1996, în filmul "Рикошет" (Ricoșeul). Ulterior, la recomandarea regizorului peliculei, Igor Talpă, cascadorul a urmat cursurile de actorie. De atunci, Ghenadie Gumenco a devenit foarte solicitat, iar propunerile îl luau cu asalt.

Potrivit lui, disciplina, atenția și echilibrul sunt cele trei elemente esențiale ale meseriei de cascador în care nu este loc pentru oamenii emotivi. Este o meserie foarte grea, cu multă muncă și necesită o pregătire enormă.

"Această profesia s-a "lipit" de mine foarte strâns. Se combină perfect cu caracterul meu liniștit, calm și calculat. Acestea sunt calitățile de care trebuie să țină cont cascadorii", a spus invitatul.

Mihai Ţărnă - Sputnik Moldova
Interviu cu Mihai Ţărnă, regizorul moldovean cunoscut și apreciat la Paris

Mai mult, Ghenadie zice că exercițiile pe care le execută îi oferă multă adrenalină și energie, iar pentru a deveni un profesionist de valoare se antrenează zilnic la sala de sport și duce un mod de viață sănătos.

"Fiecare mișcare contează, pentru că îți pui viața în pericol. De aceea, pregătirea și exersarea este la ordinea zilei", a subliniat cascadorul.

Actorul a mărturisit că nici nu mai tine minte în câte pelicule s-a filmat, pentru că a jucat atât în producții moldovenești, cât și în cele din străinătate. Recent, cascadorul a participat într-o nouă producție -"Memoria", care va apărea pe micile ecrane la finele anului 2020. Ghenadie Gumenco a dezvăluit că în această peliculă a executat niște sărituri foarte complicate, care cu siguranță îi vor lăsa mască pe spectatori.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0