Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Va candida Igor Dodon pentru un nou mandat prezidențial? Răspunsul președintelui

© Photo : Facebook / Dodon IgorЦеремония награждения контингента Национальной Армии, участвовавшего в военном параде в Москве к 75-летию Победы в Великой Отечественной войне.
Церемония награждения контингента Национальной Армии, участвовавшего в военном параде в Москве к 75-летию Победы в Великой Отечественной войне. - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon a declarat astăzi că după prezentarea raportului său pentru 3,5 ani de activitate va anunța dacă va candida pentru un nou mandat de președinte. El a spus că alegerile prezidențiale trebuie să aibă loc pe 1 noiembrie și că nu va cere amânarea lor.

CHIȘINĂU, 14 aug - Sputnik. Președintele Igor Dodon a declarat astăzi că poziția lui fermă este că alegerile prezidențiale trebuie să aibă loc pe 1 noiembrie și că scrutinul nu trebuie amânat.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon a comentat protestul cu tractoare al agricultorilor

Șeful statului a spus că la începutul lunii septembrie va anunța dacă participă sau nu participă la alegerile prezidențiale, după ce-și va prezenta raportul de activitate.

„În primul rând, ca să cunoașteți, stimați concetățeni, poziția mea fermă este că alegerile prezidențiale trebuie să se desfășoare în acest an, pe data de 1 noiembrie 2020. Punct. Aceasta va fi poziția mea oficială. Va fi poziția partidului care mă susține – Partidul Socialiștilor. Și noi nu vom cere amânarea alegerilor”, a spus președintele Igor Dodon în emisiunea sa săptămânală „Președintele răspunde” din 14 august. 

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale va începe la sfârșitul lunii august – începutul lunii septembrie, a menționat șeful statului.

În intervalul 1 septembrie - 11 septembrie, „noi vom ști exact cine sunt candidații la funcția de președinte, pentru că pretendenții trebuie să meargă la Comisia Electorală Centrală (CEC) și să depună actele pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă”, a precizat Igor Dodon. 

Depuneri de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt - Sputnik Moldova
Politică
Când va fi posibilă semnarea acordului de creditare cu Rusia – precizarea lui Igor Dodon

Mai departe, grupurile de inițiativă ale candidaților la șefia statului trebuie să colecteze de la 15.000 până la 25.000 de semnături și să meargă să se înregistreze la CEC nu mai târziu de 1 octombrie.

„La 1 octombrie vor începe bătăile electorale între candidați”, a punctat Igor Dodon.

„Știu că pe toți îi interesează ce voi face eu”, a apreciat președintele. El a anunțat că peste o săptămână își va prezenta raportul de activitate pentru trei ani și jumătate. Raportul va fi difuzat masiv, va fi organizată și o conferință de presă, potrivit șefului statului.

Igor Dodon a spus că în raport va descrie foarte clar ce a reușit să realizeze din programul său electoral, ce se face acum și ce n-a reușit să facă și din ce motive.

În opinia lui Igor Dodon, „majoritatea promisiunilor” a fost îndeplinită de el și echipa care-l susține, iar în privința altor promisuni din programul său electoral s-a „avansat destul de bine”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0