Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Când va fi posibilă semnarea acordului de creditare cu Rusia – precizarea lui Igor Dodon

© Sputnik / Miroslav RotariDepuneri de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt
Depuneri de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Până la începutul lunii septembrie va deveni clar când va fi posibilă contractarea de către Guvernul de la Chișinău a creditului de la Federația Rusă, în valoare de 200 de milioane de euro. Precizarea a fost făcută astăzi de președintele Igor Dodon.

CHIȘINĂU, 14 aug - Sputnik. Președintele Igor Dodon a menționat că banii din creditul rusesc ar fi prins bine în situația actuală, în care sunt revendicate și fonduri suplimentare pentru agricultura grav afectată de secetă.

Встреча посла Молдовы с журналистами из российских СМИ. - Sputnik Moldova
Politică
Neguța le-a vobit jurnaliștilor ruși despre creditul rusesc și alegerile prezidențiale

Guvernul de la Chișinău negociază cu partea rusă contractarea acestui împrumut, decizia de principiu a fost luată, iar răspunsul definitiv ar urma să fie dat la sfârșitul lunii august sau începutul lunii septembrie. Precizarea a fost făcută de Igor Dodon în emisiunea sa săptămânală „Președintele răspunde” de vineri, 14 august.

„Sper că până la sfârșitul lunii august sau la începutul lunii septembrie va fi răspunsul definitiv când vom fi gata să semnăm acordul și să mergem în Parlament pentru ratificarea lui. Sper că în situația actuală Parlamentul deja va conștientiza și va lua o decizie unanimă”, a spus președintele Igor Dodon.

Guvernul Republicii Moldova a convenit anterior un credit în valoare de 200 de milioane de euro de la Federația Rusă, dar contractarea lui a fost blocată printr-o decizie a Curții Constituționale, la sesizarea forțelor politice de opoziție, care au contestat acordul convenit de părți.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0