Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Programul municipal de Granturi Mici - 2020: Iată condițiile de participare pentru tineri

© Sputnik / OsmatescoPetru Grecu
Petru Grecu - Sputnik Moldova
Abonare
Primăria Chișinău a lansat Programul municipal de Granturi Mici 2020 pentru organizațiile de tineret și grupurile de inițiativă din Capitală.
Programul municipal de Granturi Mici - 2020: Iată condițiile de participare pentru tineri

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău, în colaborare cu Centrul Municipal de Tineret Chișinău și susținerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, a lansat Programul municipal de Granturi Mici – 2020 pentru organizațiile de tineret și grupuri de inițiativă din municipiul Chișinău.

Astfel, în bază de concurs se va oferi suport logistic şi financiar pentru realizarea iniţiativelor, programelor şi proiectelor de tineret, consolidând în acest mod cooperarea cu societatea civilă.

"În cadrul Programului municipal de Granturi Mici pentru organizațiile de tineret/grupuri de inițiativă, în anul 2020 vor fi susținute proiectele care vor contribui la realizarea politicilor de tineret la nivel municipal în baza a patru priorități: participarea tinerilor, servicii pentru tineret, oportunități economice pentru tineri și consolidarea sectorului de tineret", a declarat într-un interviu pentru Sputnik directorul CMT, Petru Grecu.

În acest sens, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău a alocat 200.000 de lei, iar Ministerul Educației, Culturii și Cercetării vine cu o susținere de 100.000 de lei.

Ion Pruteanu  - Sputnik Moldova
Filmulețe video pe înțelesul tuturor: Mesajul voluntarilor CNA adresat tuturor cetățenilor
"Pentru proiectele care se vor realiza de către ONG suma minimă acordată poate fi de la 25 mii lei până la 30 de mii lei. Pentru proiectele care se vor realiza de către grupul de inițiativă - suma minimă acordată poate fi de la 10 mii de lei până la 15 mii de lei", a explicat Petru Grecu.

Potrivit lui, proiectele înaintate spre finanțare vor avea o durată maximă de implementare de 4 luni şi trebuie să se încheie în luna decembrie a anului 2020.

Termenul limită de depunere a dosarelor este ziua de 16 august, ora 18:00. Acestea pot fi depuse la sediul Centrului Municipal de Tineret Chișinău, str. Petru Zadnipru 3/2 și expediate, în mod obligatoriu, la adresa de e-mail centru.chisinau@gmail.com.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0