Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Expert, despre conexiunea dintre biodivesitate, infrastructură și tradiţie

© Sputnik / OsmatescoGabriel Mărgineanu
Gabriel Mărgineanu - Sputnik Moldova
Abonare
Problemele pe care le-am creat în mediu – poluare, iresponsabilitate, iraţionalitate – aduc la multe fenomene dezastruase pentru natură, incluiv seceta. Ecologiștii din Moldova bat alarma, afirmând că efectele negative vor fi resemțite o perioadă foarte îndelungată.
Gabriel Mărgineanu: Care este conexiunea dintre biodivesitate – infrastructură- tradiţie

Într-un intevriu acordat pentru Sputnik Moldova, președintele Societății Ecologice „Biotica”, Gabriel Mărgineanu, a remarcat faptul că situația ecologică din țara noastră nu este deloc îmbucurătoare, iar pe an ce trece problemele devin tot mai severe.

Potrivit lui, aceste dificultăți pornesc de la faptul că nu există o conexiune între Biodivesitate, Infrastructură și Tradiţie.

Zona RAMSAR „Nistrul de Jos” - Sputnik Moldova
Societate
„Nistrul de Jos” – „neputincios” în fața oamenilor

"Să ne referim la simplu fapt că unii oameni nu au nici o vagă idee despre cultură, tradiții. Chiar de aici începe dezvoltarea spiritului responsabilității față de mediu. Strămoșii noștri purtau cu mândrie portul tradițional croșetate elemente care simbolizează natura, aveau un respect față de lumea înconjurătoare și păstrau cu sfințenie ceea ce aveau pe acest meleag. Acum problemele ecologice îi interesează mai puțin pe oameni. Toți doresc să trăiască într-un mediu curat, dar nu fac nimic pentru asta", a declarat Gabriel Mărgineanu.

Președintele Societății Ecologice susține că pentru a ieși din acest impas este nevoie de implicarea fiecărui cetățean și organizațiilor neguvenramentale. Desigur că toate acestea nu sunt posibile fără implicarea autorităților.

Care sunt soluțiile concrete pe care le propune Gabriel Mărgineanu aflați din interviul audio atașa.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0