Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce spune un expert în sănătate publică despre redeschiderea piscinelor

© Sputnik / Rodion ProcaAla Tocarciuc
Ala Tocarciuc - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Riscul de infectare cu Covid-19 în instituțiile de agrement, în special, la piscine, este la fel de mare ca și în transportul public. De acestă părere este expertul în sănătate publică, Ala Tocarciuc.
Ce spune un expert în sănătate publică despre redeschiderea piscinelor

În cadrul emisiunii "Logica Puterii" expertul în sănătate publică, Ala Tocarciuc a subliniat faptul că, dacă vizitatorii piscinelor nu vor respecta distanța socială și măsurile de igienă personală, atunci riscul de infectare cu coronavirus va fi foarte mare.

"În apa clorată și prelucrată chimic virusul nu poate trăi, însă dacă oamenii nu vor respecta distanța socială și măsurile de igienă personală, atunci sunt supuși unui risc extrem de mare", a declarat expertul în sănătate publică.

În acest sens, Ala Tocarciuc a menționat că odată cu reluarea activității piscinelor, patronii localurilor de agrement trebuie să le creeze condiții sigure de protecție a sănătății tuturor vizitatorilor.

"Aceste condiții nu trebuie să fie doar pe hârtie. Trebuie stabilit exact în practică unde este intrarea și unde este ieșirea, vizitatorii să vină conform programărilor la ora exactă, să stea câteva ore și să plătească doar online vizita, astfel ca toate persoanele să fie monitorizate, iar în cazul în care se infectează cineva să anunțe administrația, care la rândul lor vor putea identifica ceilalți vizitatori. Această practică este utilizată în mai multe țări", a remarcat ea.

Amintim că în data de 31 iulie autoritățile au decis sistarea activității piscinelor invocând motivul de creșterii cazurilor de infectare din cauza relaxării restricțiilor. Astfel, Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale a venit cu propunerea de a le interzice agenților economici să permită oamenilor să se odihnească la piscine în perioada stării de urgență.

Кишинев соблюдает меры безопасности из-за коронавируса - Sputnik Moldova
Societate
Alarmant: Deși numărul cazurilor de COVID-19 crește, oamenii par să devină mai nepăsători

Pe parcursul unei săptămâni, nouă agenți economici au primit amenzi din cauza admiterii unui număr mare de persoane în plină pandemie la piscine și în locurile de agrement. Sancțiunile au fost aplicate după ce au fost efectuate verificări inopinate făcute de specialiștii ANSP, ANSA, ANTA și a reprezentanților MAI.

Recent, prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, a declarat că activitatea piscinelor ar putea fi reluată la sfârșitul acestei săptămâni. Asta doar în cazul în care toate măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus vor fi îndeplinite de agenții economici.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0