Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Albumul fotografic "Moldova și cele 7 minuni ale ei" ne duce faima în întreaga lume

© Sputnik / Miroslav RotariIurie Răileanu
Iurie Răileanu - Sputnik Moldova
Abonare
Albumul fotografic "Moldova și cele 7 minuni ale ei" este noua apariție editorială semnată de către pictorul și fotograful Iurie Răileanu. Recent, a apărut cea de-a doua ediție a lucrării.
Albumul fotografic "Moldova și cele 7 minuni ale ei" ne duce faima în întreaga lume

Mai bine de șase ani, pictorul și fotograful Iurie Răileanu muncește la un album fotografic de excepție. Lucrarea ne duce faima în întreaga lume, exemplarele acesteia fiind și la biblioteca Congresului American, Biblioteca Națională a Marii Britanii din Londra și Biblioteca din München.

Autorul proiectului spune că, de fapt, la crearea acestui album a muncit cu multă dedicație o echipă formată din șapte oameni pentru a valorifica locurile frumoase din țara noastră.

"Mă mândresc nu pentru faptul că eu sunt autorul, dar pentru că țara mea este prezentată la așa un nivel și îi mulțumesc întregului colectiv pentru munca asiduă pe care a depus-o", a declarat pentru Sputnik Iurie Răileanu.

Potrivit lui, lucrarea conține o amplă colecție de fotografii ale celor șapte monumente naturale de importanță naţională și internațională: Peștera Criva, Valea regilor, Cetatea Sorocii, Stejarul lui Ștefan cel Mare, Valea dragonului, Orheiul vechi, Valea celor o mie de neguri.

Descoperă Moldova: Destinația turistică care atrage mii de turiști în țara noastră - Video - Sputnik Moldova
Video
Descoperă Moldova: Destinația turistică care îi uimește pe turiști - Video

Informația din album este prezentată în trei limbi: română, engleză și rusă.

Pentru a surprinde cele mai deosebite momente, uneori este nevoie și de câteva luni de pregătiri. Imaginile surprinse de către Iurie Răileanu redau frumusețea plaiului moldovenesc și promovează țara ca destinație turistică. În fotografii se pot descoperi peisajele pitorești, tradițiile, meșteșugurile și oamenii de la sate. Renumitul fotograf spune că în Moldova există foarte multe locuri deosebite despre care trebuie să cunoască cât mai multă lume.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0