Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Primul spectacol în aer liber la "Geneza-Art": Oamenii au râs cu poftă chiar și cu mască

© Sputnik / OsmatescoDaniela Burlaca
Daniela Burlaca - Sputnik Moldova
Abonare
După 5 luni de inactivitate dramatică, nu a pierdut principalul – dragostea pentru publicul său fidel. Vorbim despre Teatrul "Geneza-Art"- primul teatru privat din Moldova, care și-a deschis cea de-a XI-a stagiune într-un fel neobișnuit – în aer liber.
Primul spectacol în aer liber la "Geneza-Art": Oamenii au râs cu poftă chiar și cu mască

După o lungă tăcere impusă de pandemie, actorii Teatrului "Geneza-Art" au revenit pe scenă. În data de 1 și 2 august, aceștia au prezentat comedia "TOC" într-o sală de teatru improvizată la terasa din spatele edificiului, care era, până nu demult, depozit teatral.

După ce au fost puse la punct toate detaliile - a fost pregătită scena, luminile, decorul, scaunele au fost plasate regulamentar păstrând distanța socială și au fost plasate recipiente pentru dezinfectarea mâinilor pe tot perimetrul sălii, Teatrul "Geneza-Art" a deschis o nouă stagiune. Toți doritorii de a viziona spectacole au fost nevoiți însă să respecte condiția inviolabilă de a purta mască. 

"Primul spectacol a fost stresant. Nu am simțit un feedback general al publicului, dar în același timp au fost multe aplauze. Toate cele 50 de locuri au fost suplinite. La cel de-al doilea spectacol atmosfera a fost mult mai degajată. E un spațiu non-conformist și asta cumva îți impune niște reguli noi cu care trebuie să ne acomodăm atât noi, cât și publicul", a mărturisit întru-un interviu pentru Sputnik actrița și regizoarea teatrului, Daniela Burlaca.

Oamenii au râs cu poftă la ceea ce se petrecea în scenă chiar și sub măștile de protecție. Mai mult, și personajele din scenă au purtat măști – lucru care,  în contextul piesei jucate, le-a oferit  talentaților actori motive savuroase de improvizații care nu au existat până atunci în pânza spectacolului.

"Lumea râdea în hohote chiar și cu masca pe față. Noi, actorii, am fost nevoiți să scoatem unele secvențe din spectacol, însă trebuie să ținem cont de toate recomandările și să ne conformăm situației", a dezvăluit Daniela Burlaca.

Микрофон на сцене - Sputnik Moldova
Societate
Viața va fi altfel după 1 august: Iată ce au decis autoritățile

Comedia "TOC" va fi prezentată în aer liber și în data de 6 august, iar pe 8 și 9 august actorii vor reveni pe scenă cu spectacolul "Cutia Neagră".

De menționat este că din data de 1 august, conform deciziei Comisiei Naționale de Sănătate Publică, se permite organizarea evenimentelor și acțiunilor culturale în aer liber, desfășurate de către instituțiile teatral-concertistice și de cinema. Organizatorii vor limita accesul publicului astfel încât să nu fie mai mult de 50 de persoane și vor amenaja spațiul astfel încât să permită menținerea distanței fizice de un metru între persoane. Excepție de la această regulă fac doar membrii aceleași familii și/sau grupurile de până la trei persoane.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0