Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Caz ieșit din comun: Iată la ce acțiuni recurg colectorii pentru a recupera banii

© Sputnik / OsmatescoIon Bălănuță
Ion Bălănuță - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul emisiunii "ATITUDINI", directorul unei companii de consultanță în domeniul achitării datoriilor debitorilor, Ion Bălănuță a povestit un caz ieșit din comun în care s-a pomenit un moldovean ce a împrumutat bani de la o companie de creditare nebancară.
Caz ieșit din comun: Iată la ce acțiuni recurg colectorii pentru a recupera banii

Un bărbat din Republica Moldova a vrut să-și pună capăt zilelor din cauza datoriilor pe care le-a acumulat la o companie de creditare nebancară.

Acesta a luat un credit în sumă de 4000 de lei, iar în fiecare lună încerca să întoarcă o anumită sumă de bani. Bărbatul a plecat peste hotare, însă din cauza pandemiei a fost nevoit să se reîntoarcă în Moldova, unde nu avea nici o sumă de venit, motiv pentru care nu putea să achite creditul, iar penalitățile de întârziere creșteau de la o zi la alta.

Вячеслав Ионицэ - Sputnik Moldova
Moldovenii nu se vor mai putea împrumuta atât de ușor – autoritățile intervin drastic

Peste ceva timp, bărbatul a început să fie telefonat zilnic de către colectori, fiind amenințat că dacă, în scurt timp, nu va achita creditul, atunci colectorul și polițistul de sector îl vor evacua din casă pe el și familia lui.

"Familia nu cunoștea că bărbatul are această datorie. El a încercat să împrumute bani de la prieteni, însă nu a reușit să strângă toată suma. Bărbatul a decis să se sinucidă, însă din fericire a fost găsit de apropiați, a fost internat la spital și a fost salvat", a povestit în studioul Sputnik directorul companiei de consultanță.

Ion Bălănuță spune că pe acest caz a fost intentat un dosar penal pentru determinarea la sinucidere, iar compania pe care o reprezintă întreprinde toate acțiunile pentru a anula toate dobânzile și penalitățile bărbatului.

"Politica unei organizații de creditare nebancară nu presupune o astfel de abordare față de creditori, însă pe de altă parte îl obligă pe colector să întoarcă banii în companie, iar dacă întrece limita tot el răspunde", a menționat el.

În acest sens, Ion Bălănuță a recomandat persoanelor să nu apeleze la serviciile unei companii de creditare nebancară. Totuși, dacă sunt nevoiți să o facă aceștia trebuie să citească cu mare atenție toate clauzele contractului și să-și instaleze aplicații mobile ce permit înregistrarea conversației audio pentru a putea întreprinde măsuri împotriva abuzurilor.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0