Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Actorii revin pe scenă: Primul spectacol prezentat de Teatrul "Geneza-Art" în aer liber

© Sputnik / OsmatescoDaniela Burlaca
Daniela Burlaca - Sputnik Moldova
Abonare
Veste bună pentru toți iubitorii de artă. După o lungă tăcere impusă de pandemie, primul teatru privat din Moldova - "Geneza-Art" - inițiază spectacole în aer liber.
Actorii revin pe scenă: Primul spectacol prezentat la Teatrul "Geneza-Art" în aer liber

După o tăcere de jumătate de an, actorii Teatrului ”Geneza-Art” revin pe scenă. Spectacolele vor fi jucate în într-un spațiu deschis, amenajat cu respectarea tuturor normelor de protecție antiepidemice, la terasa Teatrului, pe teritoriul adiacent al Casei Naționalităților.

"Am instalat scena la terasa teatrului, acolo unde de fapt era un depozit de păstrare a decorului. Am fost nevoiți să-l demontăm și să-l adaptăm la condiții pentru a crea o atmosferă sigură și confortabilă tuturor spectatorilor. Scena este amplasată chiar la intrarea în parc, la aer curat. Simt că vor fi niște seri deosebite de vară", a declarat într-un interviu pentru Sputnik actrița și regizoarea teatrului, Daniela Burlaca.

Actorii își așteaptă publicul cu brațele larg deschise la spectacolul de comedie TOC, care se va desfășura în data de 1 august, la ora 20:30. Daniela Burlaca a dezvăluit că, odată ce au făcut acest anunț, actorii au fost asaltați cu întrebări, fapt care i-a bucurat enorm.

"Lumea atât de mult ne-a susținut, atâtea cuvinte calde am primit, sunt atât de sinceri. Ne dorim  ca oamenii să vină la spectacol și să se degajeze, să uite de griji, de nevoi și de tristețe", a spus actrița.

Микрофон на сцене - Sputnik Moldova
Societate
Viața va fi altfel după 1 august: Iată ce au decis autoritățile

Daniela Burlaca a mai menționat că biletele pot fi achiziționate doar la casa teatrului, iar numărul de locuri este limitat.

De menționat că din data de 1 august, conform deciziei Comisiei Naționale de Sănătate Publică, se permite organizarea evenimentelor și acțiunilor culturale în aer liber, desfășurate de către instituțiile teatral-concertistice și de cinema. Organizatorii vor limita accesul publicului astfel încât să nu fie mai mult de 50 de persoane și vor amenaja spațiul astfel încât să permită menținerea distanței fizice de un metru între persoane. Excepție de la această regulă fac doar membrii aceleași familii și/sau grupuri de până la trei persoane.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0