Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cazurile de infectare cu COVID cresc alarmant: Au trecut de pragul de 24 de mii

© AP Photo / Sakchai LalitВакцина от COVID-19 во время тестирования в исследовательском центре вакцин
Вакцина от COVID-19 во время тестирования в исследовательском центре вакцин - Sputnik Moldova
Abonare
Alte 396 de persoane au fost testate pozitiv astăzi la COVID-19. Bilanțul persoanelor infectate cu coronavirus în Moldova a ajuns la 24.343.

CHIȘINĂU, 30 iul - Sputnik. Alte 396 de persoane au fost testate pozitiv cu COVID-19 în Republica Moldova, dintre care 11 în Transnistria. Bilanțul urcă astfel la 24.343 de cazuri.

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
COVID-19 în Republica Moldova: Peste 30 de persoane în stare extrem de gravă

Datele au fost prezentate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, după prelevarea a 1.992 de probe.

Din numărul total de cazuri confirmate astăzi, trei sunt de import. Este vorba de o persoană care a venit din Belgia, alta care a venit din Franța și una care a venit din România. 

Doar astăzi, 20 de angajați din sistemul medical au fost testați pozitiv cu COVID-19. Este vorba de opt medici, 11 asistenți medicali și un angajat din rândul personalului auxiliar.

Cele mai multe cazuri de infectare cu COVID-19 înregistrate astăzi sunt în Capitală. Este vorba de 199 de persoane. Urmează raionul Ialoveni cu 26, Hâncești - 16 cazuri, Bălți și Soroca - câte 14 cazuri, Strășeni - 13 cazuri, Anenii Noi, Comrat, Orhei și regiunea transnistreană - câte 11 cazuri. La Călărași au fost confirmate nouă cazuri, la Leova - șase cazuri, iar în celelalte raioane până la cinci cazuri. 

Până la această oră, 17040 de persoane s-au vindecat. Totodată, au fost înregistrate alte decese provocate de COVID-19.

Este vorba de o femeie de 66 ani din raionul Căușeni, internată în data de 24 iulie la Spitalul Raional Căușeni. Comorbidități: bronhopneumopatie obstructivă cronică, hipertensiune arterială gr.III, obezitate gr.III.

Alte caturi sunt:

Femeie de 74 de ani din municipiul Bălți. Internată în data de 18 iulie la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: hipertensiune arterială, sechele AVC, cardiopatie hipertensivă;

Reacțiile adverse cauzate de medicamente - o campanie a Agenției Medicamentului - Sputnik Moldova
Societate
Studii clinice privind tratamentul COVID-19: Cine și pe seama cui le efectuează în Moldova

Bărbat de 71 de ani din raionul Soroca. Internat la data de 15 iulie, la Spitalul Raional Soroca. Comorbidități: hipertensiune arterială, ciroză hepatică, diabet zaharat.

Femeie de 79 de ani din municipiul Chișinău. Internată la data de 14 iulie, la Spitalul Clinic Municipal “Arh. Mihail”. Comorbidități: cardiopatie ischemică, hipertensiune arterială, diabet zaharat;

Femeie de 52 ani, din municipiul Chișinău. Internată la data de 27 iulie la Spitalul Clinic Municipal “Arhanghelul Mihail”. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă, diabet zaharat, angiopolineuropatie diabetică;

Bărbat de 55 ani din municipiul Chișinău. Internat în data de 18 iulie la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: bronhopneumopatie obstructivă cronică, hipertensiune arterială, pacreatită cronică, lacunarism cerebral cronic.

Femeie de 71 ani din raionul Strășeni. Internată în data de 18 iulie la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: encefalopatie discirculatorie mixtă, hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă, diabet zaharat.

Femeie de 70 ani din municipiul Chișinău. Internată în data de 16 iulie la Spitalul Clinic Municipal Nr.1. Comorbidități: diabet zaharat, cardiomiopatie mixtă ischemică și hipertensivă.

Femeie de 64 ani din raionul Edineț. Internată în data de 15 iulie la Spitalul Raional Edineț. Comorbidități: ciroză hepatică, sechele AVC, insuficiență hepato-renală.

Numărul deceselor cauzate de COVID-19 a ajuns până înprezent la 771 de cazuri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0