Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Din 1 august se reiau antrenamentele sportive în spații închise: Vezi în ce condiții

© Sputnik / Irina LeahovaГандбольная секция Спортивной детско-юношеской школы олимпийского резерва (СДЮШОР) в Тирасполе
Гандбольная секция Спортивной детско-юношеской школы олимпийского резерва (СДЮШОР) в Тирасполе - Sputnik Moldova
Abonare
Regulile ce urmează a fi respectate de către Federațiile Sportive Naționale pentru organizarea și desfășurarea competițiilor sportive în spații închise, fără spectatori, au fost incluse în hotărârea Comisiei Naționale pentru Sănătate Publică din 24 iulie.

CHIȘINĂU, 28 iul – Sputnik. Competițiile sportive în spații închise se reiau din 1 august. Decizia a fost luată în cadrul ședinței din 24 iulie a Comisiei Naționale de Sănătate Publică. Amatorii de sport însă nu vor avea acces în sălile unde se vor organiza evenimentele sportive. Ca și în cazul evenimentelor culturale, cele sportive vor trebuie să fie acreditate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Детский сад - Sputnik Moldova
Societate
Vrei să duci copilul la grădiniță din 1 septembrie: Iată ce documente trebuie să prezinți

La organizarea și desfășurarea competițiilor, organizatorii trebuie să respecte un șir de instrucțiuni impuse de decizia CNSP. Până la organizarea competițiilor sportive în spații închise se va efectua curățenia generală și dezinfectarea tuturor încăperilor, inclusiv în birourile angajaților, vestiare, băi.

Accesul persoanelor ce participă la organizarea competiției sportive în sală (sportivi, membrii Staff-ului, medici, servicii mass–media, reprezentații forțelor de ordine și securitate publică, pompieri etc.) se va efectua conform programării prealabile, cu intrare eșalonată, pentru a evita aglomerația și a asigura păstrarea distanței sociale.

IMPORTANT: Accesul spectatorilor la competițiile sportive organizate în spații închise este interzis. Excepție constituie minorii care pot avea ca însoțitor o singură persoană adultă, care să-i conducă la spațiul de competiție.

Va fi asigurat triajul epidemiologic zilnic, cu includerea informației în fișele personale pentru sportivi și membrii Staff-ului (temperatură, simptome de răceală, tuse, dureri în gât, dificultăți ale respirației ș.a.).

Микрофон на сцене - Sputnik Moldova
Societate
Viața va fi altfel după 1 august: Iată ce au decis autoritățile

Fiecare sportiv va folosi doar obiecte personale (ex. prosop, sticlă de apă, echipament sportiv etc.). Se interzice schimbul de obiecte personale între sportivi.

Se va permite organizarea concomitentă a două sau mai multe competiții sportive (inclusiv la genuri diferite de sport) doar în cazul disponibilității mai multor săli de sport sau bazine de înot în entitatea sportivă.

În incinta instituției sportive este interzisă vânzarea, oferirea gratuită sau în regim de autoservire a băuturilor/gustărilor/energizanților/cocktailurilor.

Dacă entitatea sportivă nu poate îndeplini cumulativ condițiile prezentei instrucțiuni cu privire la reluarea procesului de organizare a competițiilor sportive în spații închise, în acest caz organizarea competiției sportive va fi interzisă.

Federațiile Sportive Naționale care organizează și desfășoară procesul competițional sunt în drept de a adapta instrucțiunile conform specificului activității și ramurii de sport practicate, cu condiția ca acestea să nu contravină măsurilor de sănătate publică aprobate de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0