Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce se întâmplă pe timp de pandemie cu autorizațiile în construcții: Opinia aritectului-șef

© Sputnik / Mihai CarausSvetlana Dogotaru
Svetlana Dogotaru - Sputnik Moldova
Abonare
Arhitectul-șef al Chișinăului, Svetlana Dogotaru, a vorbit în studioul Sputnik Moldova despre procesul de eliberare a autorizațiilor de construire. Ea spune că Primăria nu a stopat procesul de eliberare a acestor documente pe perioada pandemiei cu excepția unor cazuri.
Ce se întâmplă pe timp de pandemie cu autorizațiile în construcții: Opinia aritectului-șef

Arhitectul-șef al Chișinăului, Svetlana Dogotaru, spune că la ora actuală Primăria Capitalei eliberează autorizații de construire cu excepția unor cazuri când beneficiarii nu demonstrează dreptul de proprietate asupra terenului.

Стройка - Sputnik Moldova
Societate
Ce spune primarul Ion Ceban despre eliberarea autorizațiilor pentru construcții în oraș
„Nu ai proprietate, nu ai autorizație, până când investitorul înțelege că pe un teren de arendă nu se mai construiește, dar se construiește doar pe un teren privat”,  a precizat Svetlana Dogotaru.

Funcționarul Primăriei mai spune că în Moldova  o autorizație de construire se eliberează în 20 de zile, doar că obținerea acestui documet poate dura în timp din cauza obținerii unor avize necesare.

„Trebuie să vă spun că atașat la atorizație se prezintă și documentația de proiect, coordonările și avizele de infrastructură la diferite tipuri de obiecte, ceea ce poate lua din timp pentru un investitor. Termenul de eliberare a autorizației de construire mai mic decât în Moldova nu există”, a punctat Dogotaru.

 Ea mai spune că nici pe timp de pandemie procesul de eliberare a autorizațiilor nu a fost stopat.

Первый троллейбус в аэропорт  - Sputnik Moldova
Societate
Chișinăul se extinde: Iată unde ar putea apărea noi cartiere
„Am lucrat în această perioadă pentru că dezvoltatorii pe timpul primăverii se pregătesc pentru următorul sezon de construcții. Noi am eliberat și certificate de urbanism și autorizații de construire în același volum ca și anul trecut pentru toți cei care în timpul verii trebuie să-și înceapă lucrările. Dar trebuie să vă spun că sunt unele autorizații pe care nu le eliberăm, iar dezvoltatorii cunosc acest aspect și anume că legea interzice eliberarea autorizațiilor de construire dacă beneficiarul nu demonstrează dreptul de proprietate asupra terenului”, a precizat Svetlana Dogotaru pentru Sputnik Moldova.

Conform datelor Biroului Național de Statistică  în anul 2019 în Chișinău s-au eliberat 933 de autorizaţii de construire.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0