Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Chișinăul se extinde: Iată unde ar putea apărea noi cartiere

© Sputnik / Miroslav RotariПервый троллейбус в аэропорт
Первый троллейбус в аэропорт  - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a fost invitat astăzi în studioul Sputnik Moldova, unde a vorbit despre problemele Capitalei.

CHIȘINĂU, 9 iul - Sputnik. Primarul Chișinăului a fost întrebat în studioul Sputnik Moldova dacă este posibil ca în următorii ani să asistăm la o extindere a orașului Chișinău. Ion Ceban susține că și-ar dori să apară cartiere noi în anumite perimetre, dar trebuie luat în calcul faptul că va trebuie extinsă și infrastructura.

 Город Кишинев на самоизоляции - Sputnik Moldova
Societate
Foto - Priviți ce face în aceste momente Ion Ceban la Piața Centrală din Chișinău

„În primul rând vorbim de câteva sectoare. Primul e cel din perimetrul Albișoara- Calea Ieșilor - Mesager. Al doilea este în perimetrul bulevardul Mircea cel Bătrân - strada Bucovinei - strada Ion Dumeniuc. (...) Vrem ca Chișinăul să crească, dar cu tot cu infrastructură”, a remarcat edilul-șef. 

Primarul a mai spus că în ultima jumătate de an s-a îmbunătățit vizibil situația în domeniul construcțiilor. 

„Din noiembrie până acum nu au fost probleme cu documentația permisivă. (...) Dacă există vreuna, vă rog să mă anunțați. Dar eu sunt sigur că nu sunt încălcări. Sunt acte deja eliberate, pe care noi le putem contesta. Sunt construcții problematice, care sunt marcate. În premieră, Primăria sesizează singură organele de anchetă ca să facă o claritate în acest domeniu”, a remarcat edilul-șef.

Ion Ceban susține că în Chișinău au existat peste 2000 de construcții problematice. Primarul afirmă că legislația în acest domeniu va fi modificată, astfel încât să existe o reglementare mai strictă în procesul de eliberare a actelor permisive. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0