Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce spune primarul Ion Ceban despre eliberarea autorizațiilor pentru construcții în oraș

© Sputnik / OsmatescoСтройка
Стройка - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Ion Ceban s-a referit la nerespectarea legii în domeniul construcțiilor și spune cum poate fi îmbunătățită starea de lucruri în domeniu.

CHIȘINĂU, 19 iul – Sputnik. Primăria municipiului Chișinău nu a aplicat în totalitate prevederile legale, în anii 2018 și 2019, pentru a identifica și sancționa persoanele responsabile de edificarea construcțiilor neautorizate pe teritoriul municipiului. Este o concluzie a Curții de Conturi, la care face referire primarul Ion Cioban într-o postare pe Facebook.

Ion Ceban - Sputnik Moldova
Politică
Ion Ceban: În Consiliul Municipal Chișinău există consens - iată pentru ce proiecte

Raportul Curții de Conturi „demonstrează că legea nu a fost pusă în capul acțiunilor”, sintetizează primarul general.

În ultimii doi ani, agenții constatatori au încheiate 113 procese-verbale de contravenție pentru edificarea construcțiilor neautorizate, potrivit primarului.

Primarul precizează că, la sfârșitul anului 2019, personal a cerut în 14 cazuri să fie sistate lucrări de construcții.

„Au fost depistate mai multe abateri, din cauza iresponsabilității unora. Motivul principal este lipsa unui Plan Urbanistic General actualizat, iar cel existent este necesar de a fi reexaminat și modificat, pentru a fi adaptat noilor condiții economice, sociale și tehnice”, spune Ion Ceban.

Concluzia Curții de Conturi, pe care o citează primarul, este că procesul de eliberare a documentelor permisive în construcții de către municipalitate, în perioada 2018-2019, s-a desfășurat cu nerespectarea prevederilor legale. Ca rezultat, au fost afectate interesele administrației publice locale, ale coproprietarilor de imobile, terenuri, precum și siguranța cetățenilor beneficiari de construcțiile executate, menționează Ion Ceban.

Havuzul muzical din scuarul fostului cinematograf „Iskra”, din preajma Parcului „Valea Trandafirilor, sectorul Botanica - Sputnik Moldova
Chișinăul a devenit și mai frumos: Havuzurile au fost repornite - Galerie foto

Primarul menționează că „avem nevoie de un Plan Urbanistic General actualizat” și un asemenea proiect va fi înaintat din nou în Consiliul Municipal Chișinău.

„Acum depinde de ei, dacă vom avea unul sau nu. Cu atât mai mult, că acesta este făcut gratis de către două companii, din Rusia și România”, precizează Ion Ceban.

Edilul relevă că la Primărie activează un grup de lucru care se ocupă de construcțiile problematice din Chișinău, monitorizează „ce s-a rezolvat și ce nu”.

Primarul general, care s-a născut și a crescut în Chișinău, adaugă că-și dorește o „capitală în care să vrei să rămâi”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0