Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Preot: Un păcat nou care îi afectează în număr mare și pe moldoveni

© Sputnik / Mihai CarausSchimbarea la fata
Schimbarea la fata - Sputnik Moldova
Abonare
Odată cu trecerea timpului au apărut noi păcate, iar una dintre patimile care le întrece pe multe dintre cele cunoscute este dependența de internet, de computer, afirmă parohul Bisericii „Schimbarea la Față a Mântuitorului”, Ioan Plămădeală.
Preot: Un păcat nou care îi afectează în număr mare și pe moldoveni

Într-un interviu pentru Sputnik Moldova, părintele Ioan Plămădeală a remarcat faptul că "multe dintre păcatele pentru care păcătoșii își vor primi pedeapsa pe lumea cealaltă au fost cunoscute de mult timp, chiar de la începutul lumii, cum ar fi omorul, furtul, desfrâul și altele. Dar astăzi avem alte noi păcate și una dintre patimile care le întrece pe multe dintre cele cunoscute este dependența de internet, de computer".

"Eu nu neg că internetul, calculatorul, telefonul mobil aduc beneficii omului. Ele toate aduc mari beneficii. Lumea este greu de imaginat astăzi fără ele. Dar, cu părere de rău, în cazul celor dependenți de ele, impactul negativ este mult mai mare decât beneficiile", afirmă preotul.

Parohul Bisericii a remarcat că această dependență le oferă unora instrumentul de a ne manipula gândirea, de a ne influența în luarea deciziilor, de a ne influența viața.

Cezara Dilevschi - Sputnik Moldova
Psiholog, despre dependența de gadgeturi: poate ruina copilăria
"Adevărul este că internetul ne prostește. Tinerii au devenit niște roboți, nu mai vor să gândească, să cerceteze, să caute - pe toate le-au redus la a deschide computerul, a intra pe internet. Și acolo găsesc de toate, inclusiv sex și erotică. Cu părere de rău, sunt puțin cei care caută ceea ce este cu adevărat necesar pentru viață. Astăzi constatăm o dependență foarte mare de internet. Și această dependență este lucru Satanei", a relatat el.

Părintele mai spune că pe tinerii de astăzi nu-i mai interesează problemele semenilor lor. Chiar și când se adună împreună, ei nu mai comunică între ei, nu mai discută, nu se interesează ce probleme au.

Zinaida Gribincea - Sputnik Moldova
Dependența de Internet este tratată în clinici, la fel ca cea de alcool sau de droguri
"Nu, fiecare stă cu ochii în smartphone-ul lui și butonează. Degradează omul, nivelul lui intelectual. Acum este greu de spus unde o să ajungem cu această tendință, cu această dependență", afirmă părintele.

Mai mult, Ioan Plămădeală afirmă că dependența de computer, de internet, este mai îngrozitoare ca cea de droguri, de heroină.

"Cu alte patimi se luptă. Spre exemplu, cu drogurile. Consumul, comercializarea drogurilor constituie un delict. Cei care sunt depistați sunt pedepsiți, anchetați, arestați. La fel și cu alcoolismul. Cel puțin, alcoolicii sunt tratați. Dar nimeni nu tratează dependența de internet, de computer. Dependența de internet și computer este una dintre ele mai mari patimi care există astăzi", constată Ioan Plămădeală.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0