Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Învață cum să scrii un proiect: Activitate inedită pentru tineri - detalii

© Sputnik / OsmatescoPetru Grecu
Petru Grecu - Sputnik Moldova
Abonare
Centrul Municipal de Tineret propune o nouă activitate destinată tinerilor curioși, ambițioși, care au idei geniale și pe care doresc să le implementeze în practică. Este vorba de Programul Municipal „Scriere de proiecte”.
Învață cum să scrii un proiect: Activitate inedită pentru tineri - detalii

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", directorul Centrului, Petru Grecu, a oferit mai multe detalii prvind desfășurarea Programului „Scriere de proiecte”.

Potrivit lui, programul prevede trei module esențiale pentru tineri. Aceștia învață toate criteriile importante pentru a scrie un proiect, studiază modul în care îl vor prezenta în public, dar și cum trebuie să lucreze în echipă.

"Deja s-au desfășurat primele seminare din modulul I - „Scriere de proiecte”. Tinerii au învățat ce este un proiect, care sunt elementele cheie ale unui proiect (problema, grupul țintă, beneficiari, scopul, obiectivele, planul de activități). În continuare urmează să se desfășoare celelalte 2 seminare din cadrul primului modul, cu următoarele tematici:(rezultate și impact, monitorizare și evaluare, riscuri, durabilitate, echipa de proiect, bugetul proiectului ș.a)", a relatat pentru Sputnik directorul Centrului.

Potrivit lui, în viitorul apropiat la nivel de municipiu urmează să fie lansat un program de granturi mici pentru organizațiile de tineret și grupurile de inițiativă pentru tinerii din Chișinău. Astfel, ca acei tineri care știu că să scrie un proiect vor putea aplica pentru diverse granturi nerambursabile și să-și realizeze visul.

Irina Tizu - Sputnik Moldova
Vocea Tinerilor: Câte Consilii de Tineret sunt în Moldova
De menționat că Centrul Municipal de Tineret este o instituție creată în anul 2019, care oferă un complex de servicii comunitare adresate tuturor categoriilor de tineri, având misiunea de a asigura informarea, orientarea, consilierea și educarea acestora, contribuind la integrarea lor socială și profesională.

Instituția prestează servicii gratuite tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani precum: serviciul de voluntariat și participare, serviciul de dezvoltare personală și animare a timpului liber al tinerilor, serviciul de informare și documentare a tinerilor, Serviciul de orientare și ghidare în carieră a tinerilor. 

Detalii despre înscrierea la program și alte informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0