Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vocea Tinerilor: Câte Consilii de Tineret sunt în Moldova

© Photo : Facebook / Irina TizuIrina Tizu
Irina Tizu - Sputnik Moldova
Abonare
Peste 100 de Consilii de Tineret din Moldova participă în procesul decizional la nivel local cu misiunea de a promova interesele tinerilor din țara noastră. Despre experiența acestor Consilii aflați de la coordonatoarea de proiecte, Irina Tizu.
Vocea Tinerilor: Câte Consilii de Tineret sunt în Moldova

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", coordonatoarea de proiecte, Irina Tizu a explicat că initial existau șase consilii raionale și municipale de tineret, însă ulterior, unindu-și eforturile au hotărât să creeze o organizație mai mare – rețeaua națională a Consiliilor locale ale tinerilor din Moldova.

Игорь Шаров Igor Șarov - Sputnik Moldova
Societate
Ultima oră: Școlile din țară se redeschid - Detalii
"Pentru început fiecare Consiliu de Tineret elaborează un sondaj de chestionare a tinerilor cu privire la problemele, provocările cu care se confruntă. Când au colectate aceste necesități din diferite domenii, aceștia se întrunesc în formatul unui forum, vin cu diferite soluții, formulează propuneri sistematizează informația într-un format mai oficial și le înaintează administrației publice locale, iar acesta când ajunge să adopte bugetul pe componenta de tineret, ia în calcul propunerile din partea tinerilor", a explicat în studioul Sputnik Irina Tizu.

În prezent, sunt peste 23 de consilii raionale și municipale și peste 90 de consilii locale, care reprezintă interesele tinerilor, participă zilnic la diverse activități și se implică în proiecte.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0