Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Serafim Urechean: De ce Igor Dodon va fi ales președinte din primul tur

© Sputnik / Rodion ProcaSerafim Urechean
Serafim Urechean - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul emisiunii "Logica Puterii", fostul deputat și primar al Capitalei, Serafim Urechean, a comentat situația privind moțiunea împotriva Guvernului Chicu, declarând că această tentativă eșuată cresc șansele lui Igor Dodon la prezidențiale.
Serafim Urechean: Igor Dodon va fi ales președinte din primul tur

Fostul deputat Serafim Urechean spune că rezultatele moțiunii de cenzură inițiate de Platforma DA și susținută de Pro Moldova și PAS au demonstrat de fapt susținerea Guvernului Chicu în Parlament, situația fiind în defavoarea opoziției.

Mai mult, eșuarea moțiunii de cenzură împotriva actualului Executiv va majora esențial șansele lui Igor Dodon de a obține încă un mandat la Președinție.

"Dodon va câștiga alegerile din primul tur, iar oamenii o să-l voteze pentru că alternative nu avem. Uitați-vă cine sunt ceilalți potențiali candidați – să nu ne batem joc de țară. De aceea, Dodon va câștiga, mai ales cu susținerea opoziției, care am văzut ce show a făcut prin tentativa eșuată de a demite Guvernul Chicu. Dodon va trece cu brio prin campania electorală și va fi ales președinte din primul tur", a declarat pentru Sputnik Serafim Urechean.

Amintim că doar 46 de deputați din cadrul opoziției parlamentare au susținut moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu.

Maia Sandu, la Președinție - Sputnik Moldova
Politică
PAS și-a anunțat candidatul la alegerile prezidențiale din toamnă
Aceștia fac parte din grupurile parlamentare PAS, Platforma DA, Pro Moldova și Partidul Șor. Deputatul independent Alexandru Oleinic s-a abținut de la vot.

Moțiunea de cenzură a fost inițiată, în data 16 iulie, de deputații formațiunii politice a lui Andrei Năstase, Platforma DA, ea fiind sprijinită la scurt timp prin semnături de cei din formațiunea Maiei Sandu, Partidul Acțiune și Solidaritate.  

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0