Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PAS și-a anunțat candidatul la alegerile prezidențiale din toamnă

© Sputnik / Miroslav RotariMaia Sandu, la Președinție
Maia Sandu, la Președinție - Sputnik Moldova
Abonare
Consiliul Politic Național al PAS a anunțat astăzi că Maia Sandu este candidatul formațiunii la alegerile prezidențiale din noiembrie 2020.

CHIȘINĂU, 18 iul – Sputnik. Maia Sandu, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), este candidatul formațiunii pentru alegerile prezidențiale care vor avea loc pe 1 noiembrie 2020.

Игорь Додон и Майя Санду - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon, despre „alianța haosului”: Ce viitor i-a prezis Maiei Sandu

Candidatura Maiei Sandu a fost aprobată astăzi prin votul unanim al celor 134 de membrii ai Consiliului Politic Naţional al PAS, întrunit într-o ședință online.

După anunțarea rezultatului, Maia Sandu a declarat că nominalizare este o onoare pentru ea, dar şi o mare responsabilitate și și-a exprimat convingerea că, prin multă muncă, vor reuși să obțină victoria în scrutin.

„Avem datoria să curăţăm ţara de politicienii care văd Moldova ca pe un sac fără fund din care ei se îndestulează. Sunt sigură că, prin multă muncă, vom învinge în aceste alegeri”, a spus Maia Sandu.

Potrivit Constituției, mandatul Președintelui Republicii Moldova durează patru ani și se exercită de la data depunerii jurământului. Sondajele de opinie realizate în ultima perioadă îl dau drept favoriți la viitoarele alegeri prezidențiale, care se vor desfășura pe 1 noiembrie curent, pe actualul șef al statului, Igor Dodon, și pe liderul PAS, Maia Sandu.

De altfel, acești doi politicieni s-au ”duelat” deja pentru fotoliul de președinte la alegerile din 2016. Igor Dodon a învins atunci în turul doi al scrutinului prezidențial El a depus jurământul pe 23 decembrie 2016.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0