Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chicu, despre reparația drumului Goian-Criuleni: Banii, după verificarea calității

© Sputnik / OsmatescoРемонт дороги
Ремонт дороги - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Premierul Chicu a efectuat o vizită inopinată la Criuleni. Oficialul a verificat calitatea drumului Goian-Criuleni.

CHIȘINĂU, 22 iul - Sputnik. Premierul Ion Chicu a efectuat astăzi o vizită inopinată în satul Boșcana, Criuleni, după ce a primit mai multe semnalări privind calitatea drumului Goian-Criuleni, aflat în reparație.

Правительство РМ Guvernul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Politică
Schimbări de cadre adoptate astăzi de Guvern - detalii

La fața locului a fost prezent secretarul de stat al Ministerului Economiei și Industriei, Anatol Usatîi, conducerea Administrației de Stat a Drumurilor, președintele raionului, primari ai satelor din regiune, dar și deputatul Lilian Carp, care, inclusiv, a sesizat premierul că mai multor șoferi li s-au spart parbrizurile din cauza pietrișului proaspăt turnat pe asfalt.

Șoseaua se află în reparație pe o lungime de 33 km și traversează 5 localități: Hrușova, Boșcana, Coșernița, Onițcani, Slobozia-Dușca din Criuleni. 22 de km de drum deja au fost reparate. Valoarea lucrărilor constituie 16,5 milioane lei, alocate din Fondul Rutier. 

Prim-ministrul a fost informat că pe acest sector se efectuează lucrări de reparație provizorie. Aceasta va prelungi durata de deservire a drumului cu câțiva ani, până la reparația capitală pentru care sunt necesare cca 200 milioane lei. Reparația provizorie presupune plombarea gropilor, așternerea unui covor asfaltic cu o înălțime de 4 cm și tratament bituminos, cu un termen de deservire până la 7 ani. 

„Rog instituțiile de control să verifice minuțios calitatea lucrărilor. Ministerul Finanțelor nu va aloca banii, până când nu vom fi siguri că lucrările au fost realizate la un nivel înalt al calității. Mai bine să fie reparate mai puține drumuri, dar mai calitativ. Rog, de asemenea, și autoritățile locale să semnaleze orice problemă înregistrată”, a spus premierul. 

Conform tehnologiei, până la întărirea covorului asfaltic este necesar de respectat limita de viteză până la 30 km/h și să respecte distanța minimă dintre automobile. Neglijarea acestor reguli a și cauzat probleme șoferilor. În acest context, premierul a cerut să fie instalate mai multe indicatoare rutiere care ar atenționa conducătorii auto despre riscuri. 

Ion Chicu a solicitat să fie excluse denivelările și defecțiunile formate pe alocuri. Lucrările de reparație urmează a fi încheiate pe 15 august curent, iar antreprenorul este obligat să înlăture defecțiunile înregistrate. Termenul de garanție este de 1 an. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0