Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Schimbări de cadre adoptate astăzi de Guvern - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariПравительство РМ Guvernul Republicii Moldova
Правительство РМ Guvernul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Cabinetul de miniștri a numit astăzi în funcție un nou ambasador în Confederația Elvețiană. Iată cine este.

CHIȘINĂU, 20 iul – Sputnik. Secretarul de stat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene Tatiana Molcean a fost numită astăzi în funcția de reprezentant permanent al Republicii Moldova pe lângă Oficiul ONU de la Geneva, ambasador extraordinar și plenipotențiar în Confederația Elvețiană.

Radu Mudreac - Sputnik Moldova
Parlamentul va lua o decizie importantă pentru fermieri: Despre ce este vorba

Numirea acesteia în funcție a fost aprobată astăzi de Cabinetul de Miniștri.

„Tatiana Molcean este diplomat de carieră. A activat în cadrul Ministerului de Externe din 2004, în diverse funcții. Începând cu 2017, deține funcția  de secretar de stat, fiind responsabilă de sectorul integrării europene”, a declarat ministrul de Externe, Oleg Țulea.

Aceste funcții au devenit vacante după ce Oxana Domente a fost numită în funcția de reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății pe lângă Uniunea Europeană.  

Totodată, a fost aprobată numirea Svetlanei Dascăl în funcția de director general adjunct al Casei Naționale de Asigurări Sociale.

Svetlana Dascăl a activat în funcția de șef al Direcției Generale Audit Intern în ultimii 12 ani, iar în domeniul asigurărilor sociale are o experiență de 17 ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0