Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Când municipiul Chișinău va avea un plan general de dezvoltare: Ce spune arhitectul-șef

© Sputnik / Mihai CarausSvetlana Dogotaru
Svetlana Dogotaru - Sputnik Moldova
Abonare
Arhitectul-șef al Chișinăului, Svetlana Dogotaru spune că primăria dispune de o versiune actualizată a Planului Urbanistic General, iar la elaborarea lui au contribuit donatori din România și Federația Rusă. Documentul urmează să fie adoptat de consiliul municipal.
Când municipiul Chișinău va avea un plan general de dezvoltare: Ce spune arhitectul-șef

Svetlana Dogotaru a vorbit în studioul Sputnik Moldova despre elaborarea unui plan urbanistic general pentru Chișinău, document, care în prezent este blocat în Consiliul Municipal. Ea mai spune că ultima versiune a planului urbanistic este sprijinită financiar și logistic de către doi donatori din România și Federația Rusă.

„La ora actuală suntem în situația în care avem doi donatori, partenerii de la București și Moscova care ne asigură partea financiară și logistică, expertiza necesară, iar noi nu avem încă o decizie luată în acest sens la nivelul Consiliului Municipal. Consilierii ar trebui să înțeleagă că suntem în aceeași barcă, responsabili pentru elaborarea documentației urbanistice, de aceea  așteptăm peste o săptămână răspunsul lor”, a precizat Dogotaru.

Chișinău, martie 2020 - Sputnik Moldova
Societate
Chișinăul va avea un Plan General Urbanistic: Ion Ceban a semant un acord în acest sens
Ea mai spune că Planul Urbanistic General trebuie să fie elaborat într-un interval de un an și jumătate, iar cu toate avizele - de până la doi ani. Municipalitatea

mizează și pe expertiza locală din partea Institutului Municipal de Proiectări „Chișinăuproiect”.

„Planul Urbanistic General a fost elaborat în 2007, dar el are nevoie de o actualizare și din considerentul că, treptat, Primăria trece la digitalizarea proceselor de luare a deciziilor”, a punctat Svetlana Dogotaru.

Recent, primarul Capitalei, Ion Ceban, a declarat că elaborarea unui plan urbanistic general pentru Chișinău este tergiversată din cauza blocajelor din Consiliul Municipal.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0