Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chișinăul va avea un Plan General Urbanistic: Ion Ceban a semant un acord în acest sens

© Photo : Miroslav RotariChișinău, martie 2020
Chișinău, martie 2020 - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Capitalei, Ion Ceban, a semant un acord de cooperare cu autoritățile din Rusia pentru elaborarea unei strategii de dezvoltare a orașului, dar și a altor documente de urbanism planificate.

CHIȘINĂU, 23 apr. – Sputnik. Primarul Ion Ceban a anunțat pe pagina sa de Facebook că a semnat un acord de cooperare cu Fondul de investiții RK (filiala 100% a Fundației Rosskongress) și "Academy of Real Estate".

Chișinău, martie 2020 - Sputnik Moldova
Societate
Ion Ceban, detalii despre situația din Capitală: Derularea proiectelor, transportul public
Documentul prevede elaborarea unei strategii de dezvoltare a municipiului Chișinău prin atragerea investițiilor și extinderea cooperării internaționale. Astfel, cu asistența RK-Investment, urmează să fie creat și un centru comun pentru implementarea proiectelor de investiții și infrastructură. Ion Ceban a menționat că datorită ajutorului oferit de autoritățile rusești se va lucra în mai multe domenii pentru dezvoltarea Capitalei. 

"Mulțumesc părților ruse, care sunt gata să acorde Primăriei Chișinău tot suportul în elaborarea strategiei de dezvoltare a municipiului și a altor documentații de urbanism planificate. Este un domeniu care necesită în totalitate dezvoltat, luând în calcul că până în prezent Chișinăul nu are un Plan General Urbanistic, iar noi ne propunem ca acest lucru să fie realizat. Colaborarea noastră cu specialiștii părții ruse și ajutorul venit din partea lor, va da posibilitatea să avansăm și să dispunem de documente actualizate", a menționat primarul Capitalei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0