Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Comisia parlamentară ar putea emite curând avizul privind negocierea creditului cu Rusia

© Sputnik / Miroslav RotariФлаги Молдовы и РФ
Флаги Молдовы и РФ - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu a anunțat ce a discutat săptămâna trecută la Minsk, în cadrul summitul-ui șefilor de guvern din statele membre ale Uniunii Economice Eurasiatice.

CHIȘINĂU, 20 iul - Sputnik. Ion Chicu a anunțat că agenda summitul-ui de la Minsk a inclus subiecte economice, în special care vizează pandemia de COVD-19. Premierul a avut discuții separate cu mai mulți șefi de guverne din țările membre ale Uniunii Eurasiatice. 

Uniunea Economică Eurasiatică în cifre - Sputnik Moldova
Prima întrevedere de la începutul pandemiei: Premierii țărilor UEEA se reunesc la Minsk

”Am discutat și cu prim-ministrul Belarusului aspectele bilaterale, în mod special, despre programul de industrializare a Republicii Moldova. Partea Belarusă s-a arătat interesată să vină aici și să creeze întreprinderi de producere industriale: ascensoare, autobuze, dar și alte elemente. Sper ca în perioada următoare să vină premierul Belarusului la Chișinău și să discutăm aceste aspecte”, a declarat premierul Ion Chicu. 

Ion Chicu a făcut un schimb de opinii și cu prim-ministrul Federației Ruse, Mihail Mișustin.

”Printre subiectele discutate a fost și creditul de 200 de milioane de euro pentru care Guvernul Moldovei a semnat un acord în aprilie, iar din motive politice a fost anulat. Partea rusă este gata să reluăm negocierilor și să eliminăm elementele anunțate de Curtea Constituțională. Acum, este necesar să avem avizul comisiei parlamentare pentru reluarea negocierilor, sperăm să avem o decizie săptămâna aceasta. Mingea este pe terenul nostru acum”, a menționat premierul

Денежные купюры России  - Sputnik Moldova
Rusia va susține exportul moldovenesc și va relua negocierile cu privire la credit

Prim-ministrul moldovean a mai discutat cu premierul rus și despre exporturile de mărfuri.

”Suntem în perioada de recoltare a culturilor, fructelor și vom avea coridoare verzi, acces pe piața rusească”, a mai spus prim-ministrul.

Precizăm că Ion Chicu a efectuat o vizită la Minsk, capitala Belarusului, unde a participat la summitul șefilor de guvern din statele membre ale Uniunii Economice Eurasiatice.

Republica Moldova participă la acest summit cu statut de observator.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0