Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Încă 550 de persoane ar putea beneficia de Programul Prima Casă – Iată cine sunt norocoșii

Abonare
În cadrul emisiunii "ATITUDINI", directorul interimar al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Vladimir Cojocaru, a vorbit despre oportunitățile pe care le oferă Programul de stat Prima Casă pentru angajații penitenciarelor din țară.
Încă 550 de persoane ar putea beneficia de Programul Prima Casă – Iată cine sunt norocoșii

Guvernul a aprobat în cadrul ședinței din 15 iulie modificarea condițiilor de acordare a compensațiilor în cadrul Programului de stat "Prima Casă". Astfel, toți beneficiarii ar putea primi suport din bugetul de stat la achitarea creditului ipotecar.

Potrivit directorului interimar al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Vladimir Cojocaru, Programul a fost mult așteptat de către angajații penitenciarelor, întrucât mulți dintre ei locuiesc în chirie, iar modificarea condițiilor de acordare a compensațiilor va motiva angajații să aplice la acest Program.

"Din 2500 angajați efectiv încadrați în sistemul penitenciar, aproximativ 550 sunt persoane care locuiesc în chirie. Acești oameni ar putea fi potențialii beneficiari ai programului. Mai cu seamă că sunt persoane cu vârsta cuprinsă între 20-40 ani – perioada în care trebuie să-și formeze o familie", a declarat Vladimir Cojocaru.

Mai mult, Vladimir Cojocaru susține că acest program îi va motiva pe angajații penitenciarelor să rămână în sistem, să-și construiască o carieră în domeniu și să nu aleagă calea străinătății.

Ina Darii - Sputnik Moldova
Modificări în cadrul Programului Prima Casă: Iată ce trebuie să cunoască beneficiarii

Consider că acesta este un element care ar determina o stabilitate de a rămâne în funcție și de a rămâne în țară. Stabilitatea în funcție pentru angajați depinde și de acest lucru, a menționat Cojocaru.

De menționat că programul a devenit accesibil și pentru angajații din domeniul Internelor, ai Apărării, Anticorupție și Securitate. La data de 1 iulie curent, conform normelor stabilite de Legea cu privire la locuințe, 615 militari prin contract și angajați civili ai Armatei Naționale necesitau a fi asigurați cu locuințe de serviciu, iar 157 de solicitanți necesitau îmbunătățirea condițiilor de trai.

În prezent, în cadrul Armatei Naționale beneficiază de compensație de stat în cadrul Programului "Prima Casă" 25 de familii.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0