Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Modificări în cadrul Programului Prima Casă: Iată ce trebuie să cunoască beneficiarii

© Sputnik / Miroslav RotariIna Darii
Ina Darii - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Guvernul a aprobat în cadrul ședinței din 15 iulie modificarea condițiilor de acordare a compensațiilor în cadrul Programului de stat "Prima Casă". Modificările ar urma să ducă la majorarea numărului de beneficiari.
Modificări în cadrul Programului Prima Casă: Iată ce trebuie să cunoască beneficiarii

Toți beneficiarii Programului de stat "Prima Casă" ar putea beneficia de suport din bugetul de stat la achitarea creditului ipotecar. Acest lucru va fi posibil în urma modificării condițiilor de acordare a compensațiilor, aprobate miercuri de Guvern.

Programul a devenit accesibil și pentru angajații din domeniul afacerilor interne, apărării, penitenciare, anticorupție și securitate. De asemenea, locuințele vor putea fi achiziționate în condiții mult mai avantajoase, fapt valabil pentru toți beneficiarii.

Кишинев выходит из режима ЧП - Sputnik Moldova
Societate
Legile pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea, în vigoare - detalii

Potrivit șefei Secției metodologie din cadrul Direcției Trezoreria de Stat, Ministerul Finanțelor, Ina Darii, principalele prevederi incluse în proiectul aprobat de Guvern se referă la: Majorarea limitei de vârstă pentru persoanele fizice care pot accede în program de la 45 ani la 50 ani; micșorarea cotei participației proprii inițiale  de la 10% până la minim 5% din prețul de procurare a locuinței; eliminarea condițiilor privind lipsa imobilului sau spațiului locuibil deținut în proprietate nu mai mare de 9 m2 per membru de familie, și acordarea posibilității de a accede în Program a persoanelor fizice care dețin imobil în proprietate, dar intenționează să procure o locuință care depășește ca suprafață proprietatea deținută;

"De asemenea, a fost majorat cuantumul compensațiilor pentru familiile cu 3 și mai mulți copii. Acestea vor beneficia de 100% compensații din creditul ipotecar acordat. Pentru familiile cu 2 copii – 50 la sută, iar cu un copil – 25%", a subliniat Ina Darii.

Până în prezent, 4.477 de locuințe au fost procurate de cetățeni prin intermediul Programului guvernamental "Prima Casă".

Precizăm că pentru anul 2020 în Legea bugetului de stat au fost prevăzute 90 de milioane de lei pentru implementarea Programului de stat „Prima casă”, dintre care pentru programele de compensare s-au alocat 40 de milioane de lei.

Despre alte modificări la aprobate miercuri de Executiv aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0