Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce spune politologul Corneliu Ciurea despre moțiunea împotriva Guvernului Chicu - Audio

© Sputnik / Miroslav RotariКорнелиу Чуря
Корнелиу Чуря  - Sputnik Moldova
Abonare
Partidul Acțiune și Solidaritate condus de Maia Sandu a semnat moțiunea lansată de Platforma lui Andrei Năstase de demitere a Guvernului Chicu. Există șanse ca lucrurile să evolueze într-o direcție nefastă pentru Guvernul Chicu și acesta să fie demis?
Ce spune politologul Corneliu Ciurea despre moțiunea împotriva Guvernului Chicu

Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova politologul Corneliu Ciurea a comentat situația privind moțiunea împotriva Guvernului Chicu.

Maia Sandu despre noul investitor al Aeroprtului Internațional Chișinău - Sputnik Moldova
Politică
PAS va semna moțiunea PPDA împotriva Guvernului Chicu, fără sprijinul PD

Potrivit lui, de vreme ce partidele proeuropene au decis să avanseze cu moțiunea de cenzură acest lucru ar înseamna că ei, totuși, mizează pe faptul că Guvernul Chicu ar putea fi demis.

În același timp, politologul spune că acest demers din partea PAS este unul riscant, iar conlucrarea cu grupările politice din opoziție va scădea raitingul Maiei Sandu.

"PAS alege "răul cei mai mic" și susține inițiativa Platformei Da fără a avea convingerea că această inițiativă va întruni votul necesar […]. Pentru a acumula numărul necesar de voturi partidele din opoziție ar putea acționa prin diverse mijloace dubioase din punct de vedere moral. PAS pentru a acumula numărul de 51 de voturi fie trebuie să atragă PD-ul de partea sa, ceea ce nu s-a produs, fie să recurgă la acte de corupție, dar nu cred că PAS-ul ia în calcul acest scenariu. Cum am mai zis, PAS alege "răul cel mai mic", pentru a fi ferit de acuzațiile ulterioare", a menționat politologul.

Amintim că liderul PAS, Maia Sandu, a anunțat în dimineața zilei de ieri, în cadrul unui briefing de presă, că formațiunea pe care o conduce va semna moțiunea lansată de Platforma lui Andrei Năstase de demitere a Guvernului Chicu.

 Conferința de presă a președintelui Igor Dodon, după căderea Guvernului Sandu / Пресс-конференция Игоря Додона после падения правительства Санду - Sputnik Moldova
Politică
Dodon a comentat pentru Sputnik situația privind moțiunea împotriva Guvernului Chicu

Astfel, în deschiderea ședinței Legislativului, reprezentantul Platformei DA, Alexandr Slusari a prezentat de la tribună moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ion Chicu. Reprezentatul Platformei DA a adus un șir de critici Executivului ca argument pentru demiterea lui.  

După ce le-a prezentat aleșilor poporului moțiunea de cezură, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a anunțat că Direcția Juridică a Legislativului urmează să facă expertiza moțiunii și dacă aceasta corespunde tutor rigorilor juridice, ea va fi examinată în una dintre ședințele în plen de săptămâna viitoare.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0